Emil Albotă: ”Guvernul încearcă să diminueze gravitatea falsificării datelor privind decesele COVID!”

Partidul Social Demcrat cere Guvernului Cîțu și autorităților competente să intervină imediat pentru tragerea la răspundere a persoanelor care au falsificat datele privind decesele COVID din perioada campaniilor electorale de anul trecut și ulterior acestora.

Social- democrații susțin că Grupul de Comunicare Strategică al PSD a publicat mai multe Comunicate, în ultima perioadă, care atestă în mod oficial falsul comis de cei care au centralizat și difuzat datele privind evoluția pandemiei. Și că pe lângă decesele înregistrate zilnic, sunt adăugate mai multe cazuri care nu fost anterior comunicate.

Despre acest lucru, parlamentarul PSD de Olt, Emil Albotă, a declarat: 

”Chiar și acum, când măsluirea datelor este evidentă, Ministerul Sănătății încearcă să diminueze gravitatea situației. În loc să comunice și să înregistreze în mod transparent datele omise în trecut, Guvernul le adaugă, „cu picătura”, în fiecare zi, alături de decesele zilnice.

De exemplu, în data de 6 iunie 2020 , doar 8 dintre cele 90 de decese raportate erau din ultimele 24 de ore, restul fiind cazurile care au fost ascunse opiniei publice în timpul campaniilor electorale de anul trecut și la începutul acestui an.

Până în prezent, Guvernul a înregistrat în această manieră netransparentă peste 700 decese omise din raportările anterioare, cele mai multe fiind incluse chiar în raportarea din 8 iunie, și anume, 256 de cazuri. Deci, în loc de transparența promisă, PNL și USR continuă să dezinformeze cetățenii cu privire la evoluția pandemiei de coronavirus”.

Totodată, deputatul Albotă a precizat că PSD consideră inadmisibil ca niciunul dintre cei care au gestionat aceste date să nu răspundă în fața legii pentru una dintre cele mai mari acțiuni de dezinformare a opiniei publice care s-a produs în ultimii 30 de ani.