Emil Albotă: ”Bruxelles va refuza la infinit, un plan iresponsabil al PNRR care să servească sinecuriștilor useriști!”

Deputatul PSD de Olt, Emil Albotă, critică dur faptul că țara noastră va pierde un an din absorbția fondurilor europene provenite din PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) din cauza incompetenței actualului guvern.

Parlamentarul social- democrat oltean susține că oficialii Comisiei Europene s-au referit, în cele 24 de pagini de critici aduse proiectului Planului Național de Redresare și Reziliență, în special la costurile supraestimate și lipsa transparenței acestora.

”Nici a treia încercare, cifră cu noroc în basmele românești, n-a fost cu succes pentru PNRR.
  Comisia Europeană i-a găsit 24 de pagini de critici, subliniind lipsa transparenței vizavi de costuri și supraestimarea nejustificată a acestora.   Dar noi suntem departe de a trai într-o poveste cu final fericit, simțind pe pielea noastră visul urât al guvernării de dreapta, unde prinții și prințesele sunt înlocuiți de incompetenți, superficiali și aroganți, care, însă, dețin cheile împărăției”, a afirmat deputatul Emil Albotă.

Social-democratul este de părere că ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, ar trebui să își manifeste reacțiile nervoase cu privire la incompetența acesării banilor europeni, nu pentru faptul că Partisul Social Democrat prezintă cetățenilor nereușitele și ratările guvernării de dreapta. 


  ”În loc să se enerveze că România pierde un an din absorbția fondurilor provenite din PNRR, pe Ghinea, ministrul 0 (zero) absolut al accesării banilor europeni, îl lasă nervii – vorbind ca pe maidan – când Partidul Social Democrat aduce în atenția publicului rateul catastrofal, care compromite, încă o dată, posibilitatea de a redresa economia națională.
 De fapt, invectivele ministrului nervos, cred că provin din frica produsă de faptul că Bruxelles va refuza la infinit, un plan iresponsabil care să servească sinecuriștilor useriști, unde o persoană este instruită cu 133.000 de euro, iar firmele de casă oferă consultanță de 2 miliarde de lei”, a precizat deputatul Emil Albotă.