Doctorul Renică Diaconescu sfătuieşte medicii care vor vota pentru alegerea conducerii Colegiului Medicilor Olt să nu se lase dezbinaţi de grupuri de interese

renica-diaconescuUnul dintre cei mari mari medici specialişti din România, doctorul neurolog slătinean Renică Diaconescu, cel care în urmă cu trei ani a câştigat, alături de colegii săi neurologi, doctorii Carmen Stancu şi Mugurel Coteanu, locul III la Congresul Societăţii Naţionale de Neurologie, şi care a adus faimă valorică Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina,

după ce multă vreme a fost numit „spitalul groazei”, ia atitudine privind informarea incorectă cu privire la modul în care se desfăşoară alegerile pentru conducerea Colegiului Medicilor Olt.

Renică Diaconescu precizează că nu se pune problema existenţei unui conflict real între medicii de familie şi medicii specialişti, ci că ar fi vorba despre o situaţie artificial creată şi întreţinută de anumiţi oameni.

Doctorul Diaconescu îşi apreciază colegii medici ca fiind foarte valoroşi şi consideră că nu trebuie ca aceştia să se lase manipulaţi de anumite grupuri de interese.

 „După cum se ştie, alegerile pentru structura judeţeană de conducere de la nivelul Colegiului Medicilor Olt au fost reluate, duminică şi luni, fiind programat primul tur.

După acest tur, au apărut anumite afirmaţii în media locală, care acreditează ideea că există un conflict între medicii de familie şi medicii specialişti.

În realitate, acest conflict este întreţinut artificial de oameni aflaţi în ambele tabere care, în virtutea principiului machiavelic „Divide et impera”, vor să defăimeze imaginea corpului medical al judeţului Olt, imagine şi aşa prezentată destul de deformat, în ultimul timp.

Eu cred că interesul nostru este unul comun şi anume acela de a apăra demnitatea şi onoarea profesiei de medic, în condiţiile în care sistemul medical românesc este şi aşa zdruncinat din motive care nu ne aparţin.

Ca medic specialist, mărturisesc că am mulţi prieteni medici de familie care şi-au dovedit din plin profesionalismul şi sentimentul de solidaritate de breaslă. Sfatul meu este să nu ne lăsăm dezbinaţi, făcând jocul unor grupuri de interese politice sau de altă natură, să respectăm, în continuare, Jurământul lui Hipocrate, care spune, printre altele: Colegul meu este fratele meu!

Menţionez faptul că ocuparea unei poziţii în conducerea Colegiului Medicilor Olt nu reprezintă un privilegiu, aşa cum consideră unii, ci mai degrabă o responsabilitate în plus, pe care cei aleşi trebuie să şi-o asume cu demnitate”.

Cu respect şi consideraţie,

Dr. Renică Diaconescu