Deputatul PSD Marius Iancu: ”NU IMPORTURILOR! „FABRICAT ÎN ROMÂNIA”, BRAND DE ȚARĂ”

  ”Dacă în 2017 și în 2018, România a avut recorduri istorice la culturile de cereale și a redevenit Granarul Europei, acum suntem Marele Importator al Europei. Mai mult de jumătate din creșterea deficitului comercial provine din comertul cu produse agroalimentare.

Importurile de mâncare ale României au crescut cu 34% în 2020, față de 2019, iar creșterea rapidă a prețurilor a devenit o problemă pentru români. Făina a crescut cu 7,4%, uleiul cu 7,5%, fructele și legumele cu 7%, pâinea cu 4,2%, iar brânza cu 6%.

Coșul de consum a ajuns la 196 lei în 2020, față de 163 lei cât era în 2019, atunci când veniturile românilor creșteau periodic. Și cu toate acestea, Guvernul PNL-USR a tăiat toate programele pentru sprijinirea agriculturii și a producției de bunuri și produse românești. PSD are soluția – Programul „Fabricat în România” care cuprinde scheme de ajutor stat pentru companiile care produc în țară, scheme de ajutor de stat pentru IMM-uri și programe pentru susținerea fermierilor, relansarea programelor Start Up Nation și Start Up Expert Export prin Fondul Strategic de Investiții și prin Fondul de Industrializare de Bază. Fermierii nu au uitat, românii nu au uitat de Programele „Tomata” sau „Usturoiul sau de „Oaia lui Daea”.

A fost un început bun și avem șansa să îl continuăm, pentru că nouă, tuturor ne pasă de țara aceasta, ne place să mâncăm românește și iubim tot ce e românesc și ne amintește de copilăria sau tinerețea noastră.”

Lasă un răspuns