Deputatul PSD Emil Albotă: ”Demisia, iar odată cu ea, redați dreptul la asistență medicală de specialitate atât pacienților covid, cât și bolnavilor cronici !”

    ”Bam..bam..bam, o logică electorală care ne guvernează viețile Modul pompieristic de guvernare ni se înfățișează, din păcate, zi de zi, prin măsurile heirupiste cu consecințe grave luate de premierul și miniștrii de resort ai României, fie peneliști, fie useriști.

În logica ”bambaistică” a colegului lor Alexe, care n-a știut să pronunțe trei cuvinte în engleză și le-a înlocuit cu onomatopeele ”bam..bam..bam..”, personajele, care ocupă scena politică actuală, se întrec într-un spectacol caragialesc și, în același timp, grotesc, întinzând la maxim nervii și răbdarea românilor, care nu mai găsesc resurse pentru a traversa, în siguranță, această grea perioadă.  

Când vine vorba însă de sănătatea noastră, modul precar de abordare al politicilor în acest domeniu, la un an de la pandemie – când măsurile de combatere împotriva virusului care a ucis vieți, destine și speranțe, nu mai suportă amânare – trebuie oprit.

În acest sens, cea de-a doua moțiune depusă de PSD, în numai două luni, împotriva ministrului Sănătății, este semnalul de alarmă care trebuie să stopeze acest haos generalizat, cu repercusiuni teribile pentru accesul la serviciile medicale.  

Momentele fatidice de la Foișor și de la Victor Babeș ar trebui să încheie un șir lung de umilințe la care sunt supuși pacienții și aparținătorii acestora. Nu este ”zgomot”, este, din nefericire, realitatea cruntă pe care ne-o oferă un ministru total incompetent.

Colegul de guvernare și, în același timp, șeful politic al lui Voiculescu, premierul Cîțu face aluzie la onoare, într-o postare pe Facebook ilustrată cu fotografii portret, extrem de cosmetizate. Așa cult al personalității, l-ar face invidios și pe Ceaușescu!! Și el, și Cîțu, e drept, au crezut că raționalizarea libertății și a veniturilor, ne vor face fericiți.  

Cât despre Vlad Voiculescu, demisia de onoare înseamnă puțin, prea puțin, în balanță cu frustrarea și punerea în pericol a pacienților care au avut ”ghinion că n-au avut COVID, ci ”doar” probleme din sfera ortopedie-traumatologie și TBC osteoarticular. Și nu, nu este un cost suportabil, domnule Barna, fiindcă, pentru ”inimile care bat și plămânii care respiră”, trebuia să faceți ceva de foarte mult timp, nu intempestiv, în miez de noapte, în timp ce vă mai schimbați o poză la profilul de Facebook.

Dar cum onoarea are demnitatea ei, nu i-a străfulgerat, nici măcar o fărâmă, conștiința acestui ministru cu diplomă, pe post de ”chitanță de mână”.  

Un ministru, care acuză oculta, substraturi electorale nebănuite, și forțele văzute și nevăzute ale oamenilor politici, după ”deranjul” de la Foișor, și-a răpit, din timpul prețios destinat publicității personale, să-i sune pe pacienții, pe care i-a scos în stradă, fără a li se asigura o minimă condiție medicală.  

”Sinistrul” Sănătății n-are în structura sa, de politician sau om, nici asumare, nici onoare!

Așadar, demisia, iar odată cu ea, redați dreptul la asistență medicală de specialitate atât pacienților covid, cât și bolnavilor cronici. Și pentru primii și pentru cei din urmă, viața este la fel de importantă !!!”   

Ar putea fi o imagine cu text care spune „"Demisia, iar odată cu ea, redați dreptul la asistență medicală de specialitate atât pacienților covid, cât și bolnavilor cronici. și pentru primii și pentru cei din urmă, viața este la fel de importantă!! Emil Albotă DEPUTAT PSD”