Deputatul Marius IANCU: ”Proiectul de lege privind reorganizarea ANAF prevede desființarea direcțiilor regionale și înființarea direcțiilor județene, precum și înființarea Direcției Generale a Vămilor”

Marius Iancu, deputatul PSD de Olt membru al Comisiei de Buget, Finanțe și Bănci din Camera deputaților, a informat că, după ședința comisiei din care face parte, s-a dat aviz favorabil proiectului de lege pentru reorganizarea ANAF.

Untitled-1 copy
”Potrivit amendamentelor aduse Legii pentru Modificarea OUG nr.74/2013 privind unele măsuri pentru îmbunătățirea și reorganizarea activității ANAF, cele 8 direcții regionale se desființează și devin direcții ale finanțelor publice judetene, respectiv Municipiului București. Direcțiile județene vor prelua atribuțiile direcțiilor regionale iar personalul direcțiilor regionale se preia și se încadrează la direcțiile finantelor publice județene”, a declarat Marius Iancu.
Deputatul a mai spus că singura excepție o vor constitui direcțiile regionale vamale și ale birourilor vamale de interior și de frontieră, urmând a se înființa Direcția Generală a Vămilor care va fi în subordinea Ministerului Finanțelor Publice, iar structurile teritoriale vor fi la direcțiile regionale.
De asemenea, Marius Iancu a menționat că la dezbaterile din comisie a fost prezent și Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, care susține acest proiect legislativ și că urmează ca proiectul să fie supus aprobării în Camera Deputaților care este for decizional.