Deputatul Marius Iancu: ”Pensionarii- o viață demnă, după zeci de ani de muncă”

marius-iancu-li

Deputatul PSD de Olt, Marius Iancu, a declarat că PSD și-a asumat că va oferi pensionarilor un trai decent în Romania și că aceasta promisiune electorală s-a rezolvat în mare parte. Astfel că, după doi ani de guvernare, multe dintre problemele vârstnicilor s-au rezolvat. Cele mai importante masuri fiind acelea de creștere a pensiilor și facilitarea accesului la medicamentele compensate.
”Prin măsurile adoptate de Guvern și Parlament, am majorat, anual, punctul de pensie, care a ajuns, la 1 aprilie 2019, 1265 lei, iar pensiile vor crește în continuare. Pensia minimă a ajuns la 640 lei.
O altă măsură a fost eliminarea plății CASS pentru toți pensionarii.
Am eliminat și impozitul pe venit pentru toate pensiile mai mici de 2000 lei, iar impozitul pe venit pentru pensiile mai mari de 2000 lei a fost redus de la 16% la 10%.
Am crescut pragul de venit de la 750 lei la 900 lei pentru accesul pensionarilor la Programul de Compensare cu 90% a prețului medicamentelor”, a precizat parlamentarul Marius Iancu.
Deputatul oltean a mai precizat faptul că guvernul va dezvolta serviciile sociale și medicale destinate pensionarilor, masuri incluse, de asemenea, în platforma electorală a Partidului Social Democrat, la alegerile din 2016.
<<Guvernul va investi 12,6 milioane euro, fonduri europene pentru dezvoltarea de servicii sociale și medicale pentru persoanele varstnice prin programul „Bunicii comunității”>>, a completat deputatul Marius Iancu.