Deputatul Marius Iancu:  ”Legea Bugetului de Stat, contestată de un președinte iresponsabil”

Marius Iancu

Deputatul de Olt Marius Iancu, vicepreședintele Comisiei pentru buget din Camera Deputaților, a declarat că a fost respinsă de comisiile reunite ale celor două Camere cererea de reexaminare a Proiectului Legii Bugetului de Stat pe anul 2019. 
Parlamentarul oltean afirmă că președintele este iresponsabil, întrucât a refuzat să promulge Legea Bugetului în forma în care a fost adoptată de Parlament, depunând o contestație la Curtea Constituțională și retrimițând-o în Parlament pentru revizuire.
„Proiectele de investitii atat de necesare în domenii cum ar fi transporturile, sănătatea, educația sau dezvoltarea locală au fost blocate din cauza președintelui Iohannis.
Un buget construit pe o creștere economică de 5,5% și un deficit bugetar de 2,76%, cu o alocare de 15 miliarde de lei în plus pentru investiții este criticat de un președinte iresponsabil care a contestat Legea Bugetului la CCR, unde i-a fost respinsă contestatia. 
Din încăpățînare, a refuzat să o promulge și a retrimis-o în Parlament. 
Astăzi, după votul din plen, îi vom trimite din nou, președintelui, Legea Bugetului de Stat pe anul 2019”, a declarat Marius Iancu.