Deputatul Emil Albotă: ”Miniștrii guvernării fug de transparență și de asumarea responsabilităților”

Deputatul PSD de Olt Emil Albotă a depus în Parlamentul României o declarație politică dură la adresa coaliției de guvernare spunând despre membri guvernului că sunt ipocriți și băieți de securiști, care se ”hârjonesc” mediatic, în loc să se preocupe de pandemie și să ia măsuri astfel încât oamenii să nu-și piardă locurile de muncă sau să li se închidă afacerile, și care inventează funcții în instituțiile statului pentru clientela politică, însă nu fac nimic privind accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea României.    

  Miniștrii și premierul gafează și își devoalează ipocrizia cu care au abordat anumite teme ( depolitizarea instituțiilor, transparența publică,  împărțirea banilor de la guvern) care s-au dovedit a fi, până la urmă, slogane de campanie electorală.  

”Asistăm sistematic la gafe impardonabile pe care premierul și miniștrii din jurul său le fac zi de zi. În plus, tot zi de zi, se demască ipocrizia acestor indivizi pentru care concepte precum transparența publică, depolitizarea instituțiilor, împărțirea resurselor guvernamentale în mod echitabil, erau teze valabile doar în campania electorală și în Opoziție, când era de bon ton să clameze transparența totală și să utilizeze sloganuri de genul: ”fără penali”, ”fără securiști în instituțiile statului”, ”fără politizarea instituțiilor”, ”fără împărțirea discreționară a fondurilor publice”, susține deputatul Emil Albotă.        

Copii de securiști școliți pe bani mulți, iresponsabili și nepăsători conduc destinele țării, precizează parlamentarul de Olt:     

”Micii băieți de securiști s-au făcut, astăzi, mari și au ajuns să conducă destinele țării de la cele mai înalte ministere.

Ministrul Economiei, absolvent al unui liceu francez din București, ale cărui taxe anuale nu sunt accesibile unui om de rând, a avut șansa să devină un fin cunoscător al domeniului având la bază înalte studii de specialitate în străinătate, dar și un părinte care i-a explicat ”practica reală” a circuitului banilor în economie, bazată pe contracte cu statul la prețuri supraevaluate. 

  Într-o altă ordine de idei, colegul său de la USR-Plus, ministrul ”nu știu, nu semnez, nu răspund”, care se ocupă de Sănătatea României ne transmite, în plin proces de vaccinare, de care depinde foarte mult evoluția valului trei al pandemiei, că nu este răspunzător și că nu-și poate asuma neglijența unui funcționar, pe care-l are în subordine și care a ”uitat să facă o hârtie” întârziind două luni plata personalului care se ocupă… fix de vaccinare.

Tot așa cum nu a fost răspunzător de tragedia de la Matei Balș, de frigul din spitale, de vaccinarea cu multe sincope, de scăderea paturilor la ATI, de lipsa medicilor specialiști și de subfinanțarea sistemului de sănătate”.  

 

În declarația sa politică, deputatul Emil Florin Albotă acuză că guvernul Câțu este preocupat să inventeze funcții pentru toți cei din coaliția de guvernare, în loc să pună sănătatea cetățenilor României pe primul loc într- perioadă în care omenirea la nivel mondial este afectată: 

”Radiografia unui an de pandemie este următoarea: teste NU, vaccinuri NU, locuri noi la ATI NU, restricții noi pentru români DA… Și Voiculescu încă….rezistă. Între timp, premierulCâțu, cel căruia îi plac foarte mult cuvintele ”transparență” și ”profesionalism”, face abracadabra cu numele, funcția și CV-urile consilierilor din cabinetul său și ale vicepremierilor.  Mai mult, Guvernul poreclit ”n-am bani de dat”, girează sinecuri politice inventând funcții pentru toată lumea: un post în plus la TVR, altul în plus la Radioul Public, unul la Casa de Asigurări de Sănătate, al doilea post de subprefect în toate județele țării…căci doar coaliția subțire, cu cheltuială bugetară se ține.”  

Ar putea fi o imagine cu text care spune „ROMANIA Parlamentul României Camera Deputaților DECLARAȚIE funcționar, subordine plata personalului care ocupă. Matei electorală: hârtie" întârziind "uitat ix frigul lipsa istemului ŞedinÈ›a Camerei Deputaților vaccinarea specialiști ide premierul Miniș™trii guvernării sistematic miniștrii, decât indrăznesc contrazică contrasens mpardonabile care premierul și miniștrii riscă demască responsabilităților jurul restricții locurile concepte clameze băieți totală foarte Având "fără politica ajuns care conducă destinele direcți făcut-o peneliștii (vezi cazul manele DSP) comuniste când sunt civilii. toate județele dat", girează sinecuri politice Asigurăr subțire doilea ougetară darși răspund", pandemiei, ondurilor politice care depinde nu-și poate ministrul României transmite trei neglijența unui funcție semnul întrebării, paturi”