Deputatul Emil Albotă îi cere demisia ministrului Sănătății

După tragedia de la Spitalul ”Matei Balș” din București, când în incendiul izbucnit din cauze necunoscute patru saloane aflate la parter au ars și din cauza căruia au murit mai multe persoane, deputatul PSD de Olt, Emil Albotă îi cere ministrului de resort să demisioneze.

  Parlamentarul consideră că se caută ”vinovații fără vină” și că  ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a rămas la stadiul de: ”poate”, ”se pare că”, ”urmează să” și eternul ”vom face”, fără a face nimic concret.

”Pentru lipsa de asumare și lipsa de reacție în fața suferinței, care se perpetuează de la zi la zi în spitalele românești, îi cer astăzi: DEMISIA!”, a declarat deputatul Emil Albotă.   Acesta a mai spus că acestea sunt urmările unui sistem incompetent și corupt girat de un guvern preocupat de achiziții dubioase, nu de finanțarea sistemului sanitar și de rezolvarea problemelor cu care se confruntă, astfel încât să nu mai aibă loc astfel de evenimente nedorite.    

”Vedem astăzi imaginile #dezastrului în flăcările incompetenței și ale #corupției unui sistem #eșuat.   De un cinism care îți îngheață venele, premierul României are nevoie de aproape 9 ore ca să iasă public și să vorbească despre #tragedia de la Matei Balș, tragedie care înăbușă orice urmă de speranță că sistemul sanitar românesc poate face față provocărilor din această perioadă.     

Într-un an de zile de la izbucnirea #pandemiei, Cîțu și ai lui au fost ”ași” în achiziții dubioase și găsirea “specialiștilor” în sănătate din rândul patronilor de pompe funebre și dansatoarelor de manele, dar total incompetenți în asigurarea #circuitelor#medicale care să prevină apariția unor situații de acest gen.  

În nici trei luni de zile descoperim un sistem mistuit de #politizare și lipsa finanțării corecte. Frigul austerității cutremură un nou spital aflat în prima linie a luptei cu pandemia.  

În stiul clasic al unor politruci care nu-și asumă niciodată nimic, vor fi găsiți #vinovați#fără#vină, din rândul personalului medical sau, Doamne ferește, poate chiar din rândul victimelor.    

Dumnezeu să ne apere și să protejeze familiile îndurerate! Sincere condoleanțe!”, a afirmat deputatul Emil Albotă.