Paul Stănescu spune că PSD dorește alegeri anticipate

 

 

 

 

 

După căderea Guvernului Cîțu, se așteaptă formarea unui nou guvern, perioada de interimat fiind asigurată tot de Guvernul Cîțu, până la învestirea noului guvern. 

Luând în calcul că moțiunea de cenzură depusă de PSD pentru căderea Guvernului Cîțu a fost votată și de parlamentari ai USR, este greu de crezut că va mai fi refăcută coaliția de guvernare alcătuită din PNL, USR-PLUS și UDMR, prin urmare că va mai fi votat cu ușurință un nou guvern.

Din acest motiv, dar și din cauza modului dezastruos în care a condus țara și a gestionat pandemia guvernarea de dreapta, Partidul Social Democrat clamează alegerile anticipate.

Senatorul de Olt, Paul Stănescu, secretarul general al PSD, susține că acestea se pot organiza, dacă există dorință politică pentru stabilizarea scenei politice. 

 

 

”     Alegeri anticipate! Se poate!

                     Președintele Iohannis susține în mod ipocrit că alegerile anticipate sunt imposibil de organizat. Că nu ne dă voie Constituția. Însă, în ianuarie 2020 el împreună cu tovarășul de drum, Orban, își doreau alegeri anticipate odată cu cele locale. Motivul? Nu aveau o majoritate parlamentară. Au renunțat la demers pentru că începuse pandemia și trebuiau să se prefacă că gestionează criza. Pentru că, în realitate, au gestionat doar interesele lor politice și financiare. Spitalele sunt astăzi sufocate de iresponsabilitatea liberală, iar oamenii mor cu zile. 

                     Liberalii sunt, în acest moment, lipsiți din nou de o  majoritate parlamentară. Dar, ce să vezi, anticipatele  nu mai sunt pe placul lui Iohannis. Pentru că PNL-ul nu mai este în grațiile electoratului. Românii și-au dat seama că sunt fanfaroni și ipocriți, iar toate guvernele lui au eșuat. Superman Cîțu e căzut în cap.

                     Anticipatele se pot face! Dacă există voință politică să clarificăm și să stabilizăm scena politică, calendarul poate fi stabilit. Însă dacă președintele preferă să sacrifice țara, decât să le ofere românilor șansa de a judeca performanța partidelor, atunci înseamnă că s-a rupt total de realitate.

                     Iohannis este obligat să pună umărul la declanșarea alegerilor anticipate, altfel va deveni cu acte în regulă groparul României. Pentru că dacă menținem actuala matematică parlamentară vom trăi într-o criză politică perpetuă.”, a declarat secretarul general al PSD, Paul Stănescu.