Vicepreședintele Senatului, Paul Stănescu: ”PSD apără românii, populația și mediul de afaceri românesc!”

 
 
Prețurile la energie și combustibili au explodat, ca urmare a crizei generată de războiul din Ucraina, în urma căruia țării invadatoare, Rusia, i s-au impus o mulțime de sancțiuni. România poate să își asigure, prin resursele proprii, cea mai mare parte din energie si combustibili.
În țara noastră există trei hidrocentrale aproape finalizate, dar lăsate de izbeliște de mulți ani, din cauza unor organizații neguvernamentale care au dorit ca aceste zone să fie arii protejate, pentru a proteja arinul, o specie comună de pește și o specie de rac.
Social-democrații au inițiat un proiect de lege pentru scoaterea din zona ariilor protejate a investițiilor energetice începute.
 
 
 
 
Recent, această lege a fost adoptată în Parlament, astfel că România va ajunge să producă energie mai ieftină pentru români.
Despre acest proiect care va aduce zeci de mii de megawatti lunar în sistemul energetic, vicepreședintele Senatului, secretarul general al Partidului Social Democrat, Paul Stănescu, a declarat:
   
 
”A fost adoptat în Parlament Proiectul PSD privind finalizarea hidrocentralelor abandonate. PSD apără românii, populația și mediul de afaceri românesc. Așa cum a spus și președintele partidului, Marcel Ciolacu, este absolut necesar să creștem rapid capacitatea energetică a României, mai ales a producției de energie ieftină și curată.
România nu își mai poate permite să piardă investiții în energie de sute de milioane de euro, bani publici, în actualul context când deficitul de energie a aruncat toate prețurile în aer.
Prin acest proiect vor fi reluate și finalizate investițiile majore de la Răstolița, unde hidrocentrala este realizată în proporție de 92%, pentru care s-au cheltuit peste 200 de milioane de euro și care poate produce lunar peste 9000 MWH. De asemenea, hidrocentralele de pe Valea Jiului, Bumbești – realizată 90%, Dumitra – realizată 98%, pentru care s-au cheltuit deja peste 155 de milioane de euro și care pot aduce în sistem peste 21.000 de MWH, în fiecare lună.
Astfel, peste 300.000 de locuințe ar putea fi alimentate cu energie electrică, tot timpul, prin producția acestor hidrocentrale.”