Interviu cu liberalul Gabriel Dima Buliteanu
“Nu urmez un model anume, nu pentru că în mine găsesc totul, ci pentru că în fiecare din oamenii cu care interacţionez văd un lucru bun”
-Trei cuvinte despre Gabriel Dima Buliteanu…
-Un slătinean, liberal, de cuvânt. Dacă scoateţi prepoziţiile, vă rămân trei cuvinte…
-De ce primar la Slatina ?
-Cred că pot. Mă simt în stare, am capacitatea de a lucra în echipă, într-o echipă lărgită de 70 de mii de oameni.
-Pot liberalii să câştige primăria Slatina ?
-Nu încercaţi să-mi spuneţi că alegerile de la anul sunt câştigate de PSD, că ei stau cel mai bine la organizare, că au structuri pe secţii de votare, pe asociaţii de locatari… O primărie nu se câştigă decât pe un fond emoţional care să circule dinspre cel mai bun candidat spre alegător, dar şi în sens invers. Când vine vremea ideii şi a unui om, nu te mai poţi opune cu nicio forţă ostilă.
-Adică Gabriel Dima Buliteanu va fi candidatul PNL la Primăria Slatina. Informaţie în premieră, nu?
-Dacă nu credeam în acest lucru, n-aş mai fi fost astăzi competitor în întrecerea internă. Îmi respect colegii, dar asta nu mă pune să fac un pas înapoi. Ştiu că o astfel de competiţie poate provoca şi anumite sechele, dar echipa liberală de la Slatina merge mai departe.
-Pe ce se bazează Gabriel Dima Buliteanu?
-Pe încrederea că slătinenii ştiu să aleagă, că au capacitatea să separe şi să opteze corect. Vroiam să vă răspund mai devreme, la întrebarea: “Pot câştiga liberalii Primăria Slatina?”. Dumneavoastră sigur ştiţi, dar să le spunem şi cititorilor : stânga pesedistă nu a câştigat niciodată, curat, primăria la Slatina. Păunescu a ieşit în ’94 din partea PD-ului, l-au convertit la islamism (râde), pesedism, prin ’96. Următorul, Vâlcov , e şi acum văzut ca un pedist, Prina …a câştigat numai din partea lui Vâlcov, căci din partea lui a candidat. Aşa că, arătaţi-mi şi mie acum când a câştigat PSD alegerile la Slatina?
-Vâlcov a dat cinci metri cubi de apă. Buliteanu ce le oferă slătinenilor ?
-Administraţia locală nu trebuie făcută după cum vedem promoţiile la tigăi, atunci când se deschide un magazin. Eu nu spun că şi acest gen de măsuri cuprind o consistenţă necesară într-un moment dat, dar dezvoltarea unui oraş nu se face cu trotuare pe care curg cinci metri cubi de apă …Văd o îngheţare a impozitelor şi taxelor locale locale raportată la o cheltuire atentă a banului public. Din aşa ceva câştigă toată lumea. Cetăţenii plătesc mai puţin, iar investiţiile publice, curăţite de interese, au un ritm susţinut de dezvoltare.
-Cine este modelul politic al lui Gabriel Dima Buliteanu?
-Vedeţi, teoria modelului e uşor depăşită. Ne raportăm, de fiecare dată, la altceva, la altcineva, fără să găsim în noi cele mai frumose lucruri. Nu urmez un model anume, nu pentru că în mine găsesc totul, ci pentru că în fiecare din oamenii cu care interacţionez văd un lucru bun. De aici încolo mă opresc şi cred că orice vorbă pe tema asta e deja de prisos.
-Ce trebuie să se întâmple cu cei care au devalizat Slatina în ultimul deceniu?
-Până acum nu avem expertiza devalizării aşa cum spuneţi dumneavoastră. Justiţia analizează, într-o zi îşi va spune cuvântul, iar atunci deciziile date trebuie respectate! E nevoie de prudenţă pe acest subiect, până la o sentinţă definitivă. E riscant să facem justiţie în spaţiul public, înainte ca ea să se producă la tribunal. Dar în viitorul Slatinei, şi-mi asum asta, nu mai trebuie să se întâmple astfel de lucruri!
-O ultimă întrebare: aţi vota pentru desfiinţarea sensurilor unice din Slatina?
-Dacă ar fi pe bază de vot, aş vota pentru un studiu de trafic făcut profesionist de cei care se pricep. După, mai vorbim, dar eu cred că aşa ceva nu se votează. Altele sunt atribuţiile consilierilor locali, ale celor care cred că ei sunt alfa şi omega. Vedeţi , iarăşi o chestiune de interpretare deformată….
-Vă mulţumesc şi vă urez mult succes!