Sport-Sanatate

–––––––––––––––––-

Paul Stănescu, la inaugurarea sălii de sport “Gabriela Szabo”:

 “Mă bucur că putem oferi sportivilor, tinerilor şi copiilor o astfel de oportunitate”

 Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a participat de curând la inaugurarea sălii de sport „Gabriela Szabo” din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov.

DSCN7893 bs decupat W

 Potrivit comunicatului al MDRAP remis AGERPRES, proiectul iniţial, demarat de autoritatea locală în 2011, a fost modificat şi îmbunătăţit de Compania Naţională de Investiţii (CNI).

 Finalizată, sala de sport are un caracter multifuncţional şi dispune de 872 de locuri pe scaune în gradene fixe şi 304 locuri în gradene mobile, aceasta putând găzdui atât competiţii llocale, naţionale si internaţionale de atletism, sporturi de saltea (lupte, judo), baschet şi volei.

Iar finanţarea lucrărilor de construire, în valoare totală de 24.793.000 de lei cu TVA, a fost asigurată de MDRAP prin CNI.

„Mă bucur că putem oferi sportivilor, tinerilor şi copiilor din Voluntari o astfel de oportunitate, având în vedere faptul că am înţeles că aici se desfăşoară o activitate sportivă susţinută şi diversificată, iar la nivelul întregului judeţ Ilfov nu exista nicio sală care să beneficieze de infrastructura necesară practicării disciplinelor sportive din categoria atletismului. Se creează astfel premisele diversificării mişcării sportive şi de agrement la nivel local”, a precizat Paul Stănescu present la inaugurarea sălii de sport ‘Gabriela Szabo’, se mai arată în comunicat.

–––––––––––––––––-

Colegiul Medicilor Olt dă pe unde poate un drept la replică

  colegiul-medicilor-olt-logo-cmr2

Se practică în presa scrisă, mai ales în aceea făcută pe genunchi sau, de multe ori, la comandă ori din anumite « simpatii», un jurnalism care ajunge să pună sub semnul întrebării şi munca de presă pe care alţii o prestează cu multă seriozitate, rigurozitate şi respect faţă de meseria însăşi şi faţă de toate categoriile sociale şi profesionale din ţara aceasta.

Un jurnalism ieftin sau de genul « lasă că merge şi-aşa». Numai că, dacă societatea se va trezi, se va lua atitudine şi consecinţele vor fi total neplăcute pentru publicaţiile în cauză şi pentru semnatarii materialelor neprofesioniste.

În plan juridic, cu un cod civil şi penal « adaptate» acestor situaţii, problemele pot să dispară ca prin farmec pentru cei vizaţi, dar pot atrage consecinţe pentru ziariştii care-şi fac bine treaba.

Acum, în prag de campanie electorală şi în campania electorală, multe astfel de articole fi- vor scrise la voia întâmplării sau la comanda plătitorului (legal !) de articole, numai că ziariştii trebuie să realizeze pericolele la care se expun, chiar dacă sunt angajaţi şi trebuie să scrie la comandă.

  Un caz apărut recent în mass-media locală a vizat ceea ce s-a întâmplat privind alegerile pentru noua conducere a Colegiului Medicilor Olt.

Conducerea Colegiului Medicilor Olt ia atitudine vizavi de articolele apărute în presă în legătură cu componenţa acestui colegiu. În articolele respective se face precizarea, fără o minimă documentare din partea jurnalistului, că medicii de familie nu pot face parte din acest for de conducere.

Vă prezentăm mai jos « Dreptul la replică » al Colegiului Medicilor Olt pe care, până acum, instituţia de presă respectivă a refuzat să-l publice :

 „În atenţia domnului redactor şef al ziarului Gazeta Nouă

     Colegiul Medicilor Olt a luat la cunoştinţă despre conţinutul celor 2 articole publicate în ziarul Gazeta Nouă pe data de 07 martie 2016 ora 17.48 şi ora 20.37, în care este acuzat de monopol al medicilor de familie, de faptul că aceştia nu s-au prezentat la vot şi de faptul că ziarul dvs. prezintă drept date certe nişte zvonuri sau cele rezultate din sondaje la ieşirea votanţilor.

    În consecinţă dorim un drept la replică publicat de Gazeta dvs. în aceleaşi condiţii ca articolele în cauză.

   În primul rând trebuie lămurit că medicina de familie este o specialitate ca toate celelalte, marea majoritate a acestor medici sunt medici primari şi doctori în medicină, iar Colegiul Medicilor Olt nu face discriminare între membrii diferitelor specialităţi.

   Afirmaţia făcută că ar exista la Colegiul Medicilor Olt un monopol al medicilor de familie este total neadevărată şi nu reprezintă realitatea. Daca dvs. eraţi curioşi să accesaţi site-ul Colegiului Medicilor Olt aţi fi observat că Preşedintele Colegiului este specialist, în Biroul Executiv mai exista medici specialişti iar Comisiile de Specialitate ale Colegiului sunt formate numai din medici specialişti din specialităţile respective, inclusiv Comisia de Medicina familiei.

    Afirmaţia dvs. aflată pe surse că : “este împotriva firii ca un medic de familie să judece un medic specialist” este cel puţin bizară, deoarece, aşa cum am arătat mai sus, medicii de familie sunt medici specialişti, iar membrii Comisiei de Jurisdicţie şi Disciplină sunt medici specialişti din spital şi numai câte un membru al celor două Comisii este medic specialist de familie şi participă numai când este în cauză un medic de familie.

  Cu speranţa că am reuşit să lămurim aceste neclarităţi apărute în articolele dvs., voit sau în necunoştinţă de cauză, vă asigurăm şi pe viitor de aceeaşi disponibilitate, cu rugămintea ca pe viitor să solicitaţi şi punctul de vedere al Asociaţiei Colegiale”.

      Cu stimă,      Colegiul Medicilor Olt- semnat+stampilat

   Preşedinte,                                                         
           

Dr. Marinache COSTACHE

–––––––––––––––––-

Doctorul Renică Diaconescu sfătuieşte medicii care vor vota pentru alegerea conducerii Colegiului Medicilor Olt să nu se lase dezbinaţi de grupuri de interese

 

renica-diaconescuUnul dintre cei mari mari medici specialişti din România, doctorul neurolog slătinean Renică Diaconescu, cel care în urmă cu trei ani a câştigat, alături de colegii săi neurologi, doctorii Carmen Stancu şi Mugurel Coteanu, locul III la Congresul Societăţii Naţionale de Neurologie, şi care a adus faimă valorică Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, după ce multă vreme a fost numit „spitalul groazei”, ia atitudine privind informarea incorectă cu privire la modul în care se desfăşoară alegerile pentru conducerea Colegiului Medicilor Olt.

Renică Diaconescu precizează că nu se pune problema existenţei unui conflict real între medicii de familie şi medicii specialişti, ci că ar fi vorba despre o situaţie artificial creată şi întreţinută de anumiţi oameni.

Doctorul Diaconescu îşi apreciază colegii medici ca fiind foarte valoroşi şi consideră că nu trebuie ca aceştia să se lase manipulaţi de anumite grupuri de interese.

 „După cum se ştie, alegerile pentru structura judeţeană de conducere de la nivelul Colegiului Medicilor Olt au fost reluate, duminică şi luni, fiind programat primul tur.

După acest tur, au apărut anumite afirmaţii în media locală, care acreditează ideea că există un conflict între medicii de familie şi medicii specialişti.

În realitate, acest conflict este întreţinut artificial de oameni aflaţi în ambele tabere care, în virtutea principiului machiavelic „Divide et impera”, vor să defăimeze imaginea corpului medical al judeţului Olt, imagine şi aşa prezentată destul de deformat, în ultimul timp.

Eu cred că interesul nostru este unul comun şi anume acela de a apăra demnitatea şi onoarea profesiei de medic, în condiţiile în care sistemul medical românesc este şi aşa zdruncinat din motive care nu ne aparţin.

Ca medic specialist, mărturisesc că am mulţi prieteni medici de familie care şi-au dovedit din plin profesionalismul şi sentimentul de solidaritate de breaslă. Sfatul meu este să nu ne lăsăm dezbinaţi, făcând jocul unor grupuri de interese politice sau de altă natură, să respectăm, în continuare, Jurământul lui Hipocrate, care spune, printre altele: Colegul meu este fratele meu!

Menţionez faptul că ocuparea unei poziţii în conducerea Colegiului Medicilor Olt nu reprezintă un privilegiu, aşa cum consideră unii, ci mai degrabă o responsabilitate în plus, pe care cei aleşi trebuie să şi-o asume cu demnitate”.

Cu respect şi consideraţie,

Dr. Renică Diaconescu

–––––––––––––––––-

Cupa Dunarii la karate do, ediţia a III-a

Sala Polivalentă ” Lulu Stănescu” din oraşul Corabia a găzduit recent concursul de karate do „Cupa Dunarii”. Competiţia a fost organizată de Centrul Naţional de Karate Do România şi de CS Dinamo-Zen-Do Caracal.

11391243_1610595755865923_6675656264070942150_n

Începând din acest an competiţia sportivă corăbiană parte din calendarul oficial al activităţilor cultural-sportive organizate de Consiliul Local Corabia şi Primăria Oraşului Corabia. Organizatorii acestui concurs, Daniel Floricel – 5 dan, şi Sorin Iordache – 3 dan, au reuşit să adu că la Corabia 150 de sportivi din oraşele Bucureşti, Titu, Caracal, Corabia, Draganesti- Olt şi comunele Osica de sus şi Izbiceni.

În organizarea concursului din oraşul teilor s-a implicat şi consilierul local Daniel Albu, un temeinic susţinător al dezvoltării acestui sport în Corabia. La ediţia din acest an a fost prezent şi preşedintele Federaţiei Române de Combat, Răzvan Liviu Petre.11425225_1610595575865941_1815566790618226884_n

Toţi sportivii au primit medalii şi diplome de participare, iar primarul oraşului Corabia, Iulică Oane, a primit un trofeu onorific pentru implicare şi pentru susţinerea acestui frumos sport.

Înainte cu o zi de desfăşurarea concursului în care tinerii combatanţi şi-au arătat calităţile dobândite în practicarea artelor marţiale, a avut loc un seminar ethnic.

Artele marţiale înseamnă disciplină, autocontrol, întărirea organismului, antrenarea şi dezvoltarea trupului şi a minţii şi nu numai. Un copil care practică artele marţiale se va dezvolta sănătos, iar caracterul se va modela; astfel, copilul va deveni mai disciplinat, va avea mai multă încredere în sine şi va interacţiona mai bine cu persoanele din jur.

Lasă un răspuns