”REPORNIM ROMÂNIA!”

 
După ce lumea întreagă a ”înghețat” parcă din cauza virusului COVID-19, este timpul revenirii la o viață cât de cât normală, treptat. Ieșitul din casă și repornirea activităților zilnice se face greoi și condiționat. Dar trebuie ca din punct de vedere economic să fie luate mai multe măsuri, cât mai curând, astfel încât România și cetățenii ei să nu aibă de suferit pe viitor. 
Deputatul Marius Iancu aduce în atenți faptul că Partidul Social Democrat a pus la punct un program cu 28 de măsuri economice și sociale, Programul ”Repornim România”, pentru ieșirea țării noastre din criza COVID-19, un program ”la cheie” pentru actualul guvern liberal.
Marius Iancu

 
Ce a fost mai greu a trecut și acum trebuie să ne continuăm viața și să privim cu încredere spre viitor. Nu viitorul sumbru, al austerității pe care ni-l arată președintele Iohannis și Guvernul PNL, ci viitorul pe care îl putem avea, bazat pe creșterea economică din trecut și măsurile sociale și economice bune luate de PSD.
Așa că PSD oferă Guvernului PNL și lui Iohannis cheia pentru ieșirea României din criza COVID-19 – programul ”Repornim România”, care cuprinde un prim pachet de măsuri de relansare economică.
Sunt măsuri pe termen scurt și mediu.
Sunt măsuri șoc de susținere a economiei, pentru protejarea veniturilor românilor, pentru familiile vulnerabile și mediul de afaceri.
Sunt măsuri pe care le-am discutat cu sindicatele, patronatele, oamenii de afaceri și celelalte partide politice.
Avem un pachet cu 28 de măsuri economice și sociale care are patru obiective fundamentale: menținerea puterii de cumpărare a populației. repornirea economiei, protejarea locurilor de muncă și stimuli economici.
Scopul acestui program este ca activitatea economică pentru sectoarele cele mai afectate de criza COVID, să repornească imediat.
Aceste sectoare reprezintă peste 45 de miliarde de euro în economie.
Vorbim de 20% din PIB și 1 million de locuri de muncă din sănătate, turism, HORECA, agricultură, industria auto sau electrocasnice
Programul poate fi finanțat 50% din fonduri interne și 50% din fonduri europene și va costa mai puțin de 8% din PIB, mult mai puțin decât ceea ce alocă alte state europene.
Voi prezenta, detaliat, în următoarele postări, toate aceste măsuri pe care noi le propunem.
Cum președintele Iohannis și Guvernul PNL nu au fost în stare să vină cu soluții concrete pentru salvarea economiei românești și a românilor afectați de criză, noi le oferim soluția – le dăm acest program „la cheie” și îi ajutăm să îl implementeze.
Ne-am săturat de bâjbâiala acestui Guvern și de atacurile nefondate ale lui Iohannis la adresa „pe-se-de”!”, a precizat deputatul Marius Iancu.
 
 
Măsuri pentru angajatori și angajați
 
Deputatul Marius Iancu acuză partidul de guvernământ că a distrus eforturile economice ale guvernului PSD de a dezvolta economic țara noastră și că nu a știut să gestioneze criza generată de virusul COVID-19, fapt ce a amplificat închiderea multor firme și a creșterii numărului de șomeri. În cadrul Programului „REPORNIM ROMÂNIA”, PSD propune acordarea unui stimulent de reinserție profesională de 2250 lei pentru angajatori și a sumei de 1000 lei pentru fiecare persoană care revine la locul de muncă, în ambele cazuri pe o perioadă de trei luni.
 
”PNL a distrus, în 6 luni, tot ceea ce PSD a construit în ultimii trei ani.
A închis zeci de mii de firme și peste un milion de angajați au devenit șomeri. Toate acestea au fost amplificate de criza COVID-19 căreia Guvernul PNL nu a putut să îi facă față.
Așa că cifrele arată dezastrul lăsat în urmă de „echipa Coronovirus-PNL”- peste 320.000 de români care au rămas fără locuri de muncă
– peste 900.000 care sunt în șomaj tehnic.
Comisia Europeană anticipează o creștere a ratei șomajului cu 66% în 2020, adică 6,5% față de 3,9% cât o lăsase Guvernarea PSD.
Pare incredibil, dar pentru președintele Iohannis și Guvernul PNL aceste cifre nu sunt deloc îngrijorătoare. Așa că România a alocat, în această perioadă grea, cele mai puține resurse din Europa, că pondere din PIB, pentru sprijinirea economiei- 3,5%.
Asta în timp ce țările vecine au alocat fonduri considerabile pentru susținerea măsurilor de sprijin pentru firme și angajați: Serbia – 6,5%, Bulgaria 11,7%, Ungaria 18%.
În cadrul Programului „REPORNIM ROMÂNIA” pe care PSD l-a oferit Guvernului PNL să îl implementeze, am propus măsuri de sprijin pentru angajatorii care își reiau activitatea și reîncadrează românii care și-au pierdut locurile de muncă pe perioadă stării de urgență și pentru cei care au revenit în țară – acordarea sumei de 2250 lei timp de trei luni pentru angajatori și a sumei de 1000 lei pentru fiecare persoană care revine la locul de muncă, pe o perioadă de trei luni.
Acordarea acestui stimul de reinserție va fi condiționat de menținerea locului de muncă cel puțin un an, de la data încetării subvenției.
Este timpul să REPORNIM ROMÂNIA!”, susține deputatul Marius Iancu.

Lasă un răspuns