”Rafuielile politice din interiorul PNL și din coaliția guvernamentală dăunează grav sănătății românilor”

Într-o perioadă în care criza creată la nivel mondial de pandemia de COVID-19 pare că nu se mai sfârșește, România pare prinsă în lupta pentru putere a celor care alcătuiesc coaliția de guvernare, după cum declară senatorul de Olt, Paul Stănescu, secretarul general al PSD, care va fi decontat, până la urmă, de cetățenii țării.

Liberalii par mai preocupați de meciurile politice decât de gestionarea țării, miniștrii aflați în fruntea unor ministere generând neîncredere în instituții.

” Situația epidemiologică se înrăutățește, iar liberalii se răfuiesc și între ei și cu useriștii din coaliția guvernamentală. Din păcate, acest război politic dintre PNL și USR, îl vor deconta, în primul rând, românii.

Asistăm la bâlbâieli nepermise în privința gestionării pandemiei. Este penibil să vezi cum autoritățile fac planurile pe genunchi, cum Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ”gestionează” pandemia prin epistole și nu prin colaborare instituțională. Cum Ministrul de Interne, Lucian Bode, îl contrează pe ce al sănătății pe o temă extrem de sensibilă, carantinarea Bucureștiului. Meciurile acestea politice dintre cele două partide sunt toxice. La cârma celor mai importante ministere din această perioadă sunt niște miniștri care generează neîncredere în capacitatea instituțiilor de a gestiona pandemia.”, a menționat secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

Senatorul Paul Stănescu întreabă dacă nu cumva împovărarea bugetelor locale de către premierul Câțu are drept scop șantajarea ulterioară cu bani de la bugetul statului.

”Cel mai periculos scenariu pentru România, în următoarele luni, este ca activitatea guvernamentală să se afle sub asediu în războiul dintre PNL și USR.

Până mai ieri părinții nu știau dacă se închid sau nu școlile în capitală pentru că fiecare partid are interese diferite. PNL-ul să nu-și arate incapacitatea de a gestiona pandemia în București, iar USR-PLUS încearcă să-l faulteze pe Nicușor Dan, pentru că nu l-a pus pe Voiculescu viceprimar.

Iar premierul Cîțu, orbit de puterea funcției și preocupat de preluarea puterii la Congresul PNL, nu-și poate controla prefecții puși pe criterii și negocieri politice pentru că ei ascultă de Orban.

Degeaba face tot felul de întâlniri, cu prefecții, cu primarii de municipii, cu șefii Consiliilor Județene și așteaptă soluții de la ei, dacă nu le dă și resursele necesare. Tupeul de a le cere administrațiilor locale din nou soluții fără resurse este fantastic. Ele nu au primit nici decontările pentru organizarea centrelor de vaccinare. Soluții sunt, dar de ce vrea Cîțu să împovăreze bugetele locale, ca să le poată șantaja pe urmă cu bani de la buget?”

Lasă un răspuns