Paul Stănescu : ”Ziua Marii Uniri este un îndemn la unitate, solidaritate și mândrie națională”

Cu prilejul aniversării Centenarului, vicepremierul României, Paul Stănescu, a transmis un mesaj tuturor românilor, din țară sau aflați în afara granițelor ei.
paul-stanescu-senator-3-fara-bleu

Mesajul său, transmis de Ziua Națională a României, face referire la importanța recunoștinței pe care trebuie să o avem față de sacrificiul și devotamentul strămoșilor noștri, precum și la necesitatea ca idealurile din 1918 să devină un efort colectiv al societății românești de a fi uniți și hotărâți pentru a face tot ce ne stă în putință pentru binele comun.
 
”Dragi români,
Astăzi, sărbătorim împreună Ziua Națională a României și un secol de la Marea Unire, cu recunoștință pentru sacrificiul și devotamentul înaintașilor noștri, care au făcut posibilă România Mare, dar și cu încredere și speranță în viitorul pe care noi, românii de astăzi, îl construim, în acord cu valorile democrației și libertății!
Reper al identității și unității naționale, actul de la 1 Decembrie este o construcție comună, care și-a păstrat nealterată, de timp și de timpuri, valoarea simbolică. Astfel, de 100 de ani încoace, 1 Decembrie ne amintește că poporul român are forța de a-și împlini marile idealuri, chiar și în cele mai dificile condiții.
Ziua Marii Uniri este un îndemn la unitate, solidaritate și mândrie națională. Această Zi a reprezentat un act de voință populară, în care toate provinciile au luptat deopotrivă pentru același ideal, iar astăzi reprezintă pentru noi toți împărtășirea unor valori, emoții și deziderate comune.
Suntem în Anul Centenarului Marii Uniri și am așteptat acest moment cu bucurie și emoție! Astăzi, mai mult ca oricând, idealurile din 1918 trebuie transpuse într-un efort colectiv la nivelul întregii societăți românești, de a fi uniți și hotărâți să facem tot ce ne stă în putință pentru binele comun!
Sărbătoarea de astăzi este un bun prilej pentru punți între oameni și pentru a ne redefini rolul și locul pe harta lumii, în vederea consolidării României moderne și responsabile, iar angajamentele pe care ni le-am asumat în spiritul democrației și statului de drept sunt apreciate în Europa și în lume, în parteneriatele și organizațiile internaționale din care facem parte. Am făcut pași importanți pentru a recupera multe dintre decalajele trecutului, însă numai împreună, implicați și hotărâți, vom reuși să construim o Românie puternică și respectată!
Cred că  trebuie să continuăm pe acest drum pe care l-am câștigat cu eforturi susținute și cred că principalul nostru obiectiv trebuie să rămână păstrarea încrederii cetățenilor în politicile comune și în valorile europene!
Mesajul pe care îl adresez astăzi colegilor politicieni și tuturor românilor este unul de speranță: speranța într-un viitor mai bun, într-o societate modernă și deschisă! Am încredere că spiritul Unirii va învinge, în folosul tuturor românilor!Dragi români,
Astăzi, de Ziua Națională, vă felicit și vă mulțumesc pentru ceea ce faceți zilnic pentru ca România să devină o țară mai prosperă și mai puternică!
În egală măsură, le mulțumesc și militarilor români aflați la datorie în teatrele de operații și le doresc să se întoarcă acasă cu bine!”

Lasă un răspuns