Paul Stănescu, secretar general al PSD: ”Bugetul pentru anul 2021 este construit pentru PNL, în niciun caz pentru români!”

Paul Stănescu, senator de Olt și secretar general al PSD, a declarat că social democrații au ”misiunea” de a bloca bugetul propus de premierul Florin Câțu și aprobat de majoritatea aflată la guvernare PNL-USR-UDMR.

Senatorul oltean se arată indignat de faptul că liberalii doresc vânzarea companiilor strategige de stat:

”Sărăcie și austeritate pentru cei mai mulți români, prosperitate pentru peneliștii de la guvernare: aceasta sunt obiectivele bugetului pentru anul 2021, în ”gândirea economică” a premierului Cîțu. Au spus că au venit la guvernare pentru binele românilor, dar nu știu cum să vândă mai repede companiile românești de stat, CEC Bank, Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni și altele care sunt de interes strategic.

Mai mult, au refuzat toate amendamentele PSD, inclusiv pe cele care prevedeau doar respectarea legilor, aprobate în guvernarea social-democrată: mărirea pensiilor, a salariului minim, creșterea alocațiilor.”

În accepțiunea secretarului general al PSD actualul buget este unul fără ”inimă” și prin care s-a dat startul austerității în țara noastră:

”Agresiv, arogant și radical, premierul Cîțu a urlat în plenul Parlamentului că reformează statul român, dar a vorbit mai mult despre PNL, că este ”premierul PNL”, că ”reprezintă PNL”, că ”se bazează pe colegii din PNL”. Ca și cum acest buget este doar al PNL și pentru PNL, ceea ce nu este foarte departe de adevăr. Nimic despre reforme și investițiile promise. Doar atacuri politice la adresa PSD.

Bugetul pentru anul 2021 este o lovitură pentru pensionari, salariați, copii. Este un buget fără inimă, care pune capăt unor ani buni în care veniturile românilor au crescut. S-a dat startul austerității.”

PSD va lupta în Parlament pentru a opri ”coaliția sărăciei” și pentru a crește veniturile oamenilor.

”De acum încolo, misiunea noastră este clară: trebuie să oprim în Parlament această coaliție a sărăciei. Vom merge înainte cu viziunea noastră de a crește veniturile românilor și vom face tot ce ne stă în putere ca să redevină realitate. Nu va fi ușor, dar nu vom face niciun pas înapoi”, a mai spus secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

Lasă un răspuns