Paul Stănescu o acuză pe Viorica Dăncilă că a candidat la șefia PSD și, implicit, prezidențiale după o discuție cu președintele Iohannis

Ales secretar general interimar al PSD, după demisia președintelui partidului, fostul candidat la prezidențiale, Viorica Dăncilă, senatorul Paul Stănescu, a povestit pentru prima oară, într-o conferință de presă, la Slatina, cum s-au desfășurat lucrurile în privința preluarii conducerii după îndepărtarea lui Liviu Dragnea.

Senator Paul Stanescu si presedinte CJ Olt Marius Oprescu
Asa cum se știe, în mod clasic și general, candidatului PSD la alegerile prezidențiale a fost întotdeauna președintele partidului.
Președintele PSD Olt, Paul Stănescu, a declarat că, deși a avut o înțelegere personală cu doamna Dăncilă de a organiza un Congres al partidului pentru stabilirea noii conduceri, în luna februarie, aceasta s-a razgândit după o discuție avută la Cotroceni cu șeful statului, evident cu intenția de a fi numită președinte al partidului și, implicit, candidat la alegerile prezidențiale.

 

https://youtu.be/Syd1xrCQeAs

„Am avut o discuţie în doi cu dumneaei înainte de a accepta propunerea făcută în Comitetul Executiv, de preşedinte executiv în acea perioadă. Am rugat-o pe doamna Dăncilă două lucruri: 1 – să nu facem congres în 2019, să facem congres în ianuarie-februarie 2020, şi 2 – i-am spus doamnei Dăncilă să nu candideze. Am bătut palma, pot să spun aşa, adică doamna a fost de acord, şi mai continui puţin, dar o să mă şi opresc undeva, pentru că mariajul ăsta al nostru a durat foarte puţin, 7-8 zile cred că a durat. Am mers la Cotroceni la consultarea cu votul în diaspora, preşedintele a consultat partidele politice, în formula Dăncilă-Fifor-Stănescu-Ciolacu-Teodorovici. Şi după ce am avut întâlnire la Cotroceni – cu domnul preşedinte am stat în formatul ăsta de cinci- 10 minute la masă -, după aceea domnul preşedinte a rugat-o pe doamna prim-ministru Dăncilă, în funcţie, să stea de vorbă cu dumneaei tete-a-tete câteva minute. Întâlnirea cred că a durat 20 de minute, dacă nu juma’ de oră. Cand a ajuns la Parlament, doamna Dăncilă mi-a spus că vrea congres imediat. Eu i-am spus: „- Doamna Dăncilă, doamna prim-ministru, Viorica, nu mai ştiu cum i-am spus, în condiţiile date m-aţi pierdut, pentru că am stabilit că nu facem nişte lucruri şi dumneavoastră v-aţi ţinut promisiunea doar câteva zile”. Eram cu câţiva colegi, i-am pus să-şi dea cu părerea dacă vor congres sau nu vor congres, toţi au zis că nu vor congres. Doamna Dăncilă fiind prim-ministru, sigur, cu obedienţa unora, că nu mă feresc sa spun lucrul ăsta, a făcut congres. Eu am fost la congres, n-am votat, s-a ales preşedinte. Sigur, asta era clar, lucrurile erau clare, că convocarea unui congres şi alegerea dumneaei erau spre candidatura dumneaei la prezidențiale. Până la urmă, asta era miza“, a declarat fostul vicepremier Paul Stănescu.

 

Lasă un răspuns