Paul Stănescu a demisionat din funcția de președinte executiv al PSD

Senatorul Paul Stănescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte executiv interimar al partidului ca urmare a neințelegerilor din partid privind stabilirea unei date la care să aibă loc un congres al partidului, în urma desfășurării acestuia urmând să fie aleasă noua conducere a PSD.

paul-stanescu-senator-3-fara-bleu

Președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă ți-a anunțat colegii că va renunţa la funcţiile de premier și preşedinte PSD dacă membrii CEx nu sunt de acord cu organizarearapidăa unui congres extraordinar pentru aleagerea noii conduceri.
Cu toate că paul Stănescu este de părere ca organizarea acestui congres să aibă loc peste câteva luni, acesta a declarat că a demisionat din funcția de președinte executiv interimar al PSD din motive personale.
De asemenea, președintele PSD Olt a mai spus că este posibil să candideze la funcția de vicepreședinte al partidului, și că ii va fi alături președintelui Viorica Dăncilă:
”Sunt alături de doamna prim-ministru și președintele interimar al PSD până la viitorul Congres. Am demisionat din motive personale. E posibil să candidez la funcția de vicepreședinte, dar în niciun caz la cea de președinte”.

Congresul PSD se va desfășura pe 29 iunie, senatorul Paul Stănescu declarând că Domnia-Sa a considerat că ar fi fost mai bine ca ordinea de desfășurare a lucrurilor în PSD să fie alta:
„Eu vedeam o altă desfășurare a parcursului alegerilor din partid. Cred că ar fi trebuit să avem un congres cât se poate de repede pentru modificarea statutului și alegerea candidatului PSD pentru funcția prezidențială, urmând ca, apoi, să organizăm un congres în care să fie aleasă conducerea partidului, dar în condiții de liniște. Cred că ne-am precipitat puțin”.

Lasă un răspuns