Marius Iancu: ”Sprijinirea și dezvoltarea investițiilor din zona montană este o măsură asumată de PSD”

În Camera Deputaților au fost adoptate recent patru legi pentru zona montană, la aceste proiecte legislative fiind coinitiator și deputatul de Olt Marius Iancu.

Untitled-1 copy


Deputatul Marius Iancu menționează că aceste legi fac parte dintr-un program de dezvoltare a investiţiilor din zona montană, cuprins în pachetul de măsuri de dezoltare a țării al PSD:
„Prin Programul de încurajare a investițiilor din zona montană, Guvernul, prin Ministerul Agriculturii va aloca 1 miliard de euro pentru crescătorii de animale care vor să își dezvolte fermele. Am aprobat și programele de investiții pentru înființarea stanelor, pentru înființarea unităților pentru sacrificarea animalelor și prelucrarea cărnii și programul pentru înființarea centrelor de colectare și prelucrare primară a fructelor de pădure și plantelor medicinale”.
Parlamentarul declară că pachetul legislativ vine atât în sprijinul tinerilor, cât și al fermierilor din zona de munte, astfel încât să poată desfășura mici afaceri care să conducă la dezvoltarea zonei: 
„Fiecare zona a țării trebuie să se dezvolte în funcție de specificul ei. Aceste proiecte legislative îi pot ajuta pe tineri, dar și pe fermierii din zona montană să înceapă sau să dezvolte mici afaceri, având în vedere că fiecare comunitate montană are potențial de dezvoltare și că industria aceasta a fost una cu tradiție, acum 30 de de ani, în România”.

Lasă un răspuns