Marius Iancu: ”PSD a pus punct crizei examenului de rezidențiat !”

Deputatul PSD de Olt, Marius Iancu, a declarat că PSD a pus punct crizei examenului de rezidențiat , fiindcă îi pasă de oameni și îî respectă pe medici, în vreme ce candidatul la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, a făcut un joc politic refuzand numirea ”de îndată” , potrivit Curții Constituționale a României, a unui ministru interimar la Ministerul Educației.

marius-iancu-li

”PSD a pus punct crizei examenului de rezidențiat prin aprobarea, în plenul Camerei Deputaților, a Ordonanței de Guvern, modificată și completată, privind organizarea examenului de rezidențiat.
Ministerul Sănătății rămâne unicul decident în privința rezidențiatului pentru că aceasta este o formă de pregătire clinică și practică profesională în unitățile medicale din subordinea ministerului și este asigurată exclusiv de medici. Conform actului normativ, cifra de școlarizare pentru rezidențiat este cel puțin egală cu numărul de locuri, reprezentând totalul absolvenților de medicină, medicină dentară și farmacie, din promoția anului în curs. Dacă numărul de candidați care promovează examenul de rezidențiat este mai mare decât cifra de școlarizare, aceasta se va suplimentata.
Președintele Iohannis a pus, ca întotdeauna, interesul personal în fața intereselor miilor de absolvenți de medicină care s-au pregătit pentru examenul de rezidențiat, refuzând să respecte decizia CCR și să numească „de îndată” un ministru interimar la Educație pentru ca acest examen să se poată organiza și desfășura normal, într-o Românie normală.
PSD a oprit acest joc politic mărunt făcut de candidatul Iohannis. Pentru noi fiecare român este important și am demonstrat că îi respectăm și ne pasă de medici, dar și de viitorii medici care vor profesa în spitalele din România”, a declarat deputatul Marius Iancu.

Lasă un răspuns