Deputatul Marius Iancu: ”PAS CU PAS RESPECTĂM CONSTITUȚIA- Am votat o lege care prevede condițiile instaurării stării de alertă”

”Chiar dacă a devenit o obișnuință pentru președintele Iohannis și pentru Guvernul PNL să încalce, voit sau din neștiință, Constituția și legile țării și să se facă de râs în spațiul public spunând că ei au atribuții în a face legi, aceste proaste obiceiuri nu mai pot continua.
 
Untitled-1 copy
 
Parlamentul este instituția care face legi, adică puterea legislativă dintr-o democrație.
Am făcut cadrul legislativ prin care Guvernul poate instaura starea de alertă.
Nu am votat un proiect ilegal trimis de Guvern pe care Iohannis ne soma să îl aprobăm.
PSD nu face parte din gașca celor care calcă în picioare Constituția și fac abuz de putere, depășindu-și atribuțiile.
Am votat acest proiect de lege, dar cu modificări, pentru că avem o responsabilitate față de românii care au respectat regulile, au stat în casă, și-au ținut copiii izolați și nu și-au vizitat părinții și bunicii. Ei vor să reintre în normalitate, își vor viețile înapoi și pentru asta e nevoie de o lege corectă.
Ce am modificat:
Guvernul nu poate prelungi discreționar starea de alerta.
Nu vor mai continua achizițiile fără licitație.
Am introdus posibilitatea plafonării prețurilor la produsele medicinale, pentru că dacă romanii sunt obligați să poarte măști, acestea nu pot avea prețuri exorbitante
În perioada stării de alertă, autoritățile pot impune carantina și izolarea, pot restrânge sau interzice circulația persoanelor și a vehiculelor și pot interzice organizarea de concerte, mitinguri sau procesiuni.
Lăcașele de cult pot fi deschise cu respectarea normelor de distanțare socială
Pot fi deschise mall-urile și spațiile comerciale mici și terasele, în condițiile stabilite de Guvern
Cetățenii sunt obligați să poarte mască de protecție în spațiile publice închise, magazine și în transportul public în comun, iar sancțiunile ajung de la 500 de lei la 2.500 de lei.
Angajatorii au obligația să asigure măști angajaților care interacționează cu clienții, care vor fi schimbate la patru ore
Ministerul Educației are obligația să asigure măști personalului didactic și elevilor
Părinții pot sta acasă cu copiii, în concediu plătit cu 75%, până la finalul școlar
Am eliminat amenzile aberante. Le-am redus la maxim 2500 lei
 
Așa că jocul prost de imagine făcut de Guvernul PNL și susținut de Iohannis s-a terminat!
Nu am votat un proiect de lege care prelungea starea de urgență, denumind-o stare de alertă, care ar fi încălcat, din nou, Constituția mai ales că Guvernul vroia sa forțeze aplicarea ei, respectând termenele prevăzute de Constituție, de care, culmea, se folosesc uneori atunci când ne contestă legile votate.
Această gașcă de oportuniști- habarniști, Iohannis-PNL trebuie să înceteze să îi mai păcălească pe români. Cu toții trebuie să respectăm Constituția și legile țării și să înțelegem că trăim în democrație!
Iar cei care nu respectă Legea Fundamentală a României, Constituția, pentru că nu e pe placul lor, pot pleca acasă!”

Lasă un răspuns