Deputatul Marius Iancu: ”Este o rușine ceea ce face PNL!”

Deputatul PSD de Olt, Marius Iancu, acuză liberali că, deși în nicio altă țară nu se întâmplă așa, liberalii favorizează băncile din România în loc să fie alături de cetățenii țării și susțin plata dobânzii la dobânda dacă își amână ratele bancare.

 Parlamentarul menționează că a votat legea de aprobare a Ordonanței de Urgeță a Guvernului prin care se suspendă plata ratelor bancare, după corectarea erorilor care îi afectează pe români, însă favorizează instituțiile bancare. 

rusine pnl

”Am votat recent proiectul de Lege pentru aprobarea OUG 37/2020 privind suspendarea ratelor bancare și am corectat niște erori grave din această ordonanță dată de Guvernul Orban care favorizează, din nou, băncile și îi obligă pe români să plătească dobândă la dobândă dacă își suspendă ratele.

Conform actului normativ adoptat, dobânda și comisioanele aferente sumelor scadente a căror plată a fost suspendată, nu se capitalizează la soldul creditului existent, la finalul perioadei de suspendare. Măsura se aplica și cererilor depuse după intrarea în vigoare a OUG nr 37/2020.
În plus, prelungirea creditului se poate face și în cazul persoanelor care depășesc limita de vârstă prevăzută de creditori, la expirarea creditului.

PNL vrea în continuare capitalizarea dobânzilor, deși acest lucru nu se întâmplă în nicio țară și va ataca și această lege la CCR.
Este a doua lege votată de PSD care i-ar ajuta pe românii cu credite care sunt afectați de pandemia COVID- 19 și nu își mai pot plăti ratele, să le suspende fără a plăti dobânzi, adică rate lunare mai mari, după perioadă de suspendare, pe care liberalii o contestă.

Este o rușine ceea ce face PNL!
Acest partid care acum este la guvernare nu acționează în interesul românilor și refuză să ajute cetățenii acestei țări, în cea mai grea perioadă din ultimii 30 de ani, pe care o trăim!”, a precizat deputatul Marius Iancu.

Lasă un răspuns