Actualitate

–––––––––––––-

Deputatul PSD de Olt Marius Iancu:
„Scopul este ca depășirea vitezei și accidentele să fie prevenite, nu sancționarea conducătorilor auto”

Iancu_Marius decupat

Legea pentru modificarea art. 109 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost adoptată în Camera deputaților. Aceasta a fost reexaminată, după Decizia Curţii Constituţionale nr.684 din 6 noiembrie 2018 și, prin urmare, amplasarea aparatelor radar trebuie făcută de acum înainte numai în locuri de unde nu sunt vizibile pe drumurile publice.

Legea pentru modificarea art.109 din OUG nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice a fost votată din nou, în Camera Deputaților, după ce unele articole din proiectul inițial al legii au fost declarate neconstituționale.
”Vestea bună pentru conducătorii auto este că dispozitivele destinate masurarii vitezei se instalează exclusiv pe autovehiculele care prezintă însemnele și inscrisurile distincte ale Poliției Rutiere. Mașinile care conțin aceste dispozitive trebuie să fie amplasate numai în locuri vizibile. Dispozitivele de măsurare a vitezei de tip pistol se utilizează la o distanță de 10 metri de masina poliției.
Scopul este ca depășirea vitezei și accidentele să fie prevenite, și nu sancționarea, prin orice mijloc, a conducătorilor auto”, a declarat tânarul deputat oltean Marius Iancu.

–––––––––––––-

Marius IANCU:
”Turismul românesc, o prioritate pentru Partidul Social Democrat”

Deputatul PSD de Olt, Marius Iancu, a declarat că relansarea turismului în țara noastră a fost deja făcută printr-o serie de măsuri și facilități care vizează populația, precum și prin reglementarea legislativă în domeniu pentru autoritățile locale și operatorii de turism.

Marius Iancu

”Dezvoltarea turismului românesc și reintroducerea unor statiuni, devenite niste ruine, în circuitul turistic national și international a fost o prioritate pentru guvernarea PSD.
În ultimii doi ani, alte patru statiuni au fost declarate de inteteres turistic national, Borsa( Maramureș), Dambovicioara( Argeș), Mamaia Nord- oraș Navodari ( Constanța), zona Peștera Padina (Dâmbovița) și alte 25 de statiuni au fost declarate de interes turistic local.
Statiunile balneare vor fi încadrate ca stațiuni turistice de interes national pentru ca proiectele derulate aici să poată fi finanțate de Ministerul Turismului în proporție de 90%.
Prin extinderea plajelor de la Marea Neagră, s-a mărit suprafața României cu 60 de hectare, iar investitiile vor continua prin extinderea și modernizarea zonei cuprinsă între Navodari și 2 Mai, ceea ce va însemna o extindere a plajelor cu 230 de hectare. Și alte 11 zone de la malul Marii Negre vor fi modernizate, în următorii ani”, a afirmat Marius Iancu.
Tânărul parlamentar a vorbit și despre măsurile economice luate de guvernarea socaial-democrată pentru relansarea turismului românesc:
”Am redus fiscalitatea în domeniul turismului, iar operatorii din turism plătesc acum TVA de 5%, și a fost eliminat impozitul pe venit pentru angajații sezonieri menținuti în câmpul muncii pentru tot restul anului.
Guvernul a acordat vouchere de vacanță de 1450 lei salariaților din sistemul public, iar această măsură va fi implementată și în următorii doi ani. Numărul turiștilor români a crescut cu 10% anul trecut.
A fost simplificată procedura de selectare a proiectelor de investitii, UAT-urile trebuind sa prezinte doar documentația proiectului până la stadiul de studiu de fezabilitate.
În plus, cheltuielile pentru realizarea proiectului tehnic se pot deconta de catre Ministerul Turismului”.
Parlamentarul Marius Iancu a menționat că este foarte importantă colaborarea între autorități și investitori, astfel că, în acest sens, a fost înființată Organizația de Management al Destinației care stabilește parteneriatul între autoritățile locale si mediul privat.

Deputatul a mai spus că, totodată, în Comisia pentru Buget, Finanțe și Bănci, al cărei vicepreședinte este, a fost dat aviz favorabil Proiectului de Lege pentru aprobarea OUG 10/2019 privind finanțarea investițiilor în turism:
”Prin acest act normativ se reglementează modul de finanțare a proiectelor din domeniul turismului din orașele și comunele României. Guvernul poate finanța proiectele autorităților locale pe o perioadă de patru ani, cu posibilitatea de prelungire cu încă doi ani.
Ministerul Turismului va încheia cu autoritățile locale contracte de finanțare multianuale pentru lucrarile care sunt în execuție sau pentru cele care nu au fost decontate.
Continuăm dezvoltarea turismului în România prin legi și măsuri fiscale cerute de autoritățile locale și de operatorii din acest domeniu”.
În plus, turismul înseamnă si promovare, fapt pentru care, de la începutul acestui an, a fost pus în circulație noul model de pașaport, cu o valabilitate dublă, de 10 ani, pentru persoanele de peste 18 ani. Prin urmare, un român care călătorește în străinătate, pe baza pașaportului, va avea si o carte de vizită a Românie, pe acest document găsindu-se ilustrate obiective turistice cum ar fi Delta Dunării, Cascada Bigar, Orașul Sighișoara sau Mănăstirea Barsana.

–––––––––––––-

Paul Stănescu, iniţiativă pentru operatorii regionali de apă şi canalizare

Senatorul de Olt, si președintele PSD Olt, Paul Stănescu, a depus la Senat, alături de alți colegi de-ai domniei sale, un proiect de lege potrivit căruia operatorii regionali de apă şi canal vor putea să îmbutelieze şi să distribuie apă de izvor şi de masă.

DSCN7893 bs decupat W
Inițiativa legislativă se referă la completarea Articolului 22 din Legea 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare.
Operatorii regionali de apă și canal pot desfășura, potrivit legislației actuale, exclusiv activități din sfera frunizării și prestării serviciului de alimentare cu apă și de canalizare pentru utilizatorii localităților unde au delegată gestiunea serviciului.
„Prin derogare de la prevederile art. 22, alin. (2), lit. b), operatorii regionali pot desfăşura şi activitatea de extragere, producere, îmbuteliere şi distribuire de apă de izvor şi de masă, cu respectarea legislaţiei incidente pentru această activitate. Profitul obţinut din această activitate va fi considerat sursă proprie şi va fi utilizat pentru realizarea de investiţii care să asigure conformarea la mediu, în concordanţă cu Directivele Uniunii Europene”, se arată în proiectul pentru completarea Articolului 22 din Legea 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare.

–––––––––––––-

Marius IANCU: ”Au fost alocați mai mulți bani pentru Ministerul Transporturilor”

Deputatul PSD de Olt, Marius Iancu, membru al Comisiei de Buget Finanțe din Camera Deputaților, a afirmat că, pentru a fi dezvoltată infrastructura de transport, în bugetul pe anul 2019 al țării au fost alocate sume mai mari pentru ministerul de resort.

marius-iancu-li
”Pentru că este un domeniu prioritar, bugetul Ministerului Transporturilor a primit, în plus față de anul trecut, 6 miliarde lei pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, un domeniu unde este nevoie de investiții urgente.
În acest an, vor fi alocate fonduri pentru construcția a 608 kilometri de autostradă și drum expres. În plus, alți 744 de kilometri sunt în pregătire. ”, a precizat deputatul Marius Iancu.
De asemenea, în bugetul pe 2019 sunt prevazute sumele de 3.000 milioane lei credite de angajament și aproximativ 250 milioane lei credite bugetare pentru Drumul Expres Craiova- Slatina- Pitești, mai spus parlamentarul oltean.

–––––––––––––-

”Să fim mândri că suntem români și să facem ca următorii 100 de ani de România să fie mai buni, mai frumoși, mai valoroși!”

 

Manifestările dedicate Unirii Principatelor Române s-au desfășurat , la Slatina, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din zona de promenadă a municipiului.
Iancu_Marius decupat

Au fost prezenți reprezentanții instituțiilor descentralizate ale statului, directori și funcționari, politicieni, deputați, simpli cetățeni și foarte mulți copii. Vremea frumoasă a făcut ca la eveniment să fie prezente câteva sute de persoane, toate având cocarde și steaguri multicolore.
După discursul prefectului Silviu Neacșu, care a transmis un mesaj din partea premierului Viorica Dăncilă, au fost depuse coroane la statuia domnitorului Cuza și a avut loc o paradă a tehnicii militare din dotarea instituțiilor militarizate ale statului.
Deputatul Marius Iancu a dorit să fie alături de slătineni la acest important eveniment și a transmis un mesaj în care spune că milioanele de români au făcut ca în România de astăzi să fie puse în practică suma multor idealuri și proiecte și că trebuie ca următorii mulți ani de aici înainte să-i facem să fie nu doar importanți, ci și de mare valoare.
”100 de ani de România înseamnă 100 de ani de idei, proiecte, idealuri și milioane de români care au făcut ca acestea să fie puse în practică. La 100 de ani de la Marea Unire nu putem decât să mulțumim clasei politice de atunci care a împlinit un vis al românilor și i-a unit sub tricolor. De aceea, trebuie să fim mândri că suntem români și să facem ca următorii 100 de ani de România să fie mai buni, mai frumoși, mai valoroși.
La mulți ani, romani din toate colțurile lumii! La mulți ani, România!”, a spus deputatul PSD de Olt, Marius Iancu.
–––––––––––––-

Paul Stănescu : ”Ziua Marii Uniri este un îndemn la unitate, solidaritate și mândrie națională”

Cu prilejul aniversării Centenarului, vicepremierul României, Paul Stănescu, a transmis un mesaj tuturor românilor, din țară sau aflați în afara granițelor ei.
paul-stanescu-senator-3-fara-bleu

Mesajul său, transmis de Ziua Națională a României, face referire la importanța recunoștinței pe care trebuie să o avem față de sacrificiul și devotamentul strămoșilor noștri, precum și la necesitatea ca idealurile din 1918 să devină un efort colectiv al societății românești de a fi uniți și hotărâți pentru a face tot ce ne stă în putință pentru binele comun.
”Dragi români,
Astăzi, sărbătorim împreună Ziua Națională a României și un secol de la Marea Unire, cu recunoștință pentru sacrificiul și devotamentul înaintașilor noștri, care au făcut posibilă România Mare, dar și cu încredere și speranță în viitorul pe care noi, românii de astăzi, îl construim, în acord cu valorile democrației și libertății!
Reper al identității și unității naționale, actul de la 1 Decembrie este o construcție comună, care și-a păstrat nealterată, de timp și de timpuri, valoarea simbolică. Astfel, de 100 de ani încoace, 1 Decembrie ne amintește că poporul român are forța de a-și împlini marile idealuri, chiar și în cele mai dificile condiții.
Ziua Marii Uniri este un îndemn la unitate, solidaritate și mândrie națională. Această Zi a reprezentat un act de voință populară, în care toate provinciile au luptat deopotrivă pentru același ideal, iar astăzi reprezintă pentru noi toți împărtășirea unor valori, emoții și deziderate comune.
Suntem în Anul Centenarului Marii Uniri și am așteptat acest moment cu bucurie și emoție! Astăzi, mai mult ca oricând, idealurile din 1918 trebuie transpuse într-un efort colectiv la nivelul întregii societăți românești, de a fi uniți și hotărâți să facem tot ce ne stă în putință pentru binele comun!
Sărbătoarea de astăzi este un bun prilej pentru punți între oameni și pentru a ne redefini rolul și locul pe harta lumii, în vederea consolidării României moderne și responsabile, iar angajamentele pe care ni le-am asumat în spiritul democrației și statului de drept sunt apreciate în Europa și în lume, în parteneriatele și organizațiile internaționale din care facem parte. Am făcut pași importanți pentru a recupera multe dintre decalajele trecutului, însă numai împreună, implicați și hotărâți, vom reuși să construim o Românie puternică și respectată!
Cred că  trebuie să continuăm pe acest drum pe care l-am câștigat cu eforturi susținute și cred că principalul nostru obiectiv trebuie să rămână păstrarea încrederii cetățenilor în politicile comune și în valorile europene!
Mesajul pe care îl adresez astăzi colegilor politicieni și tuturor românilor este unul de speranță: speranța într-un viitor mai bun, într-o societate modernă și deschisă! Am încredere că spiritul Unirii va învinge, în folosul tuturor românilor!
 
Dragi români,
Astăzi, de Ziua Națională, vă felicit și vă mulțumesc pentru ceea ce faceți zilnic pentru ca România să devină o țară mai prosperă și mai puternică!
În egală măsură, le mulțumesc și militarilor români aflați la datorie în teatrele de operații și le doresc să se întoarcă acasă cu bine!”

–––––––––––––-

Deputatul Marius Iancu:
„Am dat aviz pozitiv pentru dublarea primei de activare pentru şomerii înregistraţi care se angajează”

Tânărul deputat PSD de Olt, Marius Iancu, a făcut cunoscut faptul că Legislativul se preocupă de luarea unor măsuri pentru stimularea încadrării în muncă a persoanelor înregistrate ca fiind șomere.

marius-iancu-li


Astfel, s-a ajuns la concluzia că o măsură de stimulare ar fi aceea financiară și, prin urmare, parlamentarii din comisia de specialitate din Camera Deputaților au dat aviz favorabil în acest sens:
„Am dat aviz, în Comisia de Buget, Finanțe și Bănci, Proiectului de Lege privind aprobarea OUG 60/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul forței de muncă. Acest act normativ prevede majorarea primei de activare de la 500 lei la 1.000 lei pentru șomerii înregistrați care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă de cel putin trei luni”.
Marius Iancu a precizat că și angajatorii care încadrează în muncă persoane din grupuri vulnerabile vor beneficia de subvenții mărite:
„Se majorează cuantumul subvențiilor acordate angajatorilor pentru încadrarea în muncă a persoanelor care fac parte din grupuri vulnerabile, absolvenți, persoane cu dizabilitati, șomeri peste 45 de ani, la 2.250 lei, timp de 12 luni. Primesc 2.250 lei pe lună și angajatorii care încheie contracte de ucenicie sau stagiu”.
Parlamentarul a adăugat că scopul acestui proiect legislativ este reducerea deficitului de forță de muncă și crearea de noi locuri de muncă mai bine plătite care să îi convingă pe tineri să rămână să muncească în România.

–––––––––––––-

Europarlamentarul Cristian Bușoi, la Slatina, la dezbaterile pe sănătate ale liberalilor

 

Partidul Național Liberal, filiala Olt a fost gazda primei întruniri a membrilor Comisiilor de Sănătate ale Partidului Național Liberal din Regiunea SV Oltenia.

45413315_1168481276634149_919634050912616448_o

La evenimentul din Slatina, de zilele trecute a participat, alaturi de membrii comisiilor județene din filialele Dolj, Gorj, Mehedinti, Vâlcea și Olt, medici specialiști și psihologi, Cristian Bușoi, europarlamentar PNL, care și-a concentrat activitatea din cadrul Parlamentului European în domeniul Sănătații Publice.
Principala temă a întrunirii a fost „Prevenția și diagnosticarea cancerului la sân”, temă care a fost supusă atenției publice prin acțiuni de informare desfășurate pe raza județului Olt de către Organizația Femeilor Liberale, filiala Olt, începand cu data de 01 octombrie 2018 – Ziua Mondială a luptei împotriva cancerului la sân.

45274011_1168480823300861_8020209967619375104_o 45275137_1168481709967439_4695189721783992320_o 45387849_1168480723300871_8836154595949412352_o

Scopul acestor întâlniri regionale este identificarea problemelor specifice din domeniul sănătății și găsirea de soluții clare, concrete pentru rezolvarea lor.
Mai multe amănunte într-un articol viitor!

(D.D.)

–––––––––––––-

Marius Iancu: „Obiectivul PSD a fost ca Legea Offshore sa fie un câștig pentru România”

Legea Offshore a fost aprobată în Camera Deputaților, pe 24 octombrie, după ce a proiectul legislativ a primit aviz favorabil în Comisia de Buget, Finanțe și Bănci a Camerei Deputaților, comisie din care face parte și deputatul de Olt, Marius Iancu, după ce au fost depuse amendamente din partea parlamentarilor PSD și ALDE.
Parlamentarul oltean susține că legea a fost gândită de social- democrați ca să aducă beneficii țării noastre.

marius-iancu-li


Legea offshore prevede că titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetrele offshore au obligația ca minimum 50% din livrările anuale să fie prin tranzacții de vânzare pe bursele românesti, iar nerespectarea acestui articol înseamnă o amendă de 10% din cifra de afaceri a companiei din anul în care s-a constatat abaterea.
Aceasta lege prevede și modul în care se calculează impozitul aplicat veniturilor suplimentare offshore, limita maximă a deducerii investițiilor pe segmentul upstream, și unde sunt colectate toate aceste sume.
Așadar, impozitul asupra veniturilor suplimentare offshore se calculează prin aplicarea unor procente de calcul asupra veniturilor suplimentare obținute din vânzarea gazelor naturale extrase. Impozitul ține seama de preturile de referință stabilite de ANRM pentru calculul redeventei, iar procentul se calculează pe baza unei grile prevăzute în actul normativ.

Limita maximă a deducerii investițiilor în segmentul upstream nu poate depăși 30% din totalul impozitului pe veniturile suplimentare offshore. Aceste sume se colectează într-un fond special de finanțare a contractelor în parteneriat public privat pentru extinderea rețelelor de distribuție și transport gaze naturale.
Deputatul Marius Iancu a menționat că Ministerul Energiei va aviza toate lucrările care se fac și că prelungirea concesiunii se poate face numai dacă au fost respectate normele de mediu și dacă s-au făcut investiții în acest domeniu:
„Durata concesiunii poate fi până la 30 de ani, cu posibilitatea de prelungire până la 15 ani, daca titularul a realizat programele de lucrări stabilite de ANRM, investiții care includ inclusiv protejarea mediului, respectarea peisagisticii zonei, respectarea regimului plajelor, a vestigiilor arheologice descoperite.
Exploatarea gazelor din Marea Neagră trebuie să aduca venituri și să contribuie la dezvoltarea acestui domeniu. Obiectivul PSD a fost ca Legea Offshore să fie un câștig pentru România”.

Daniela DENGHEL

–––––––––––––-

Vicepremierul Paul Stănescu a votat la Slatina

Viceprim- ministrul Paul Stănescu a votat la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina la referendumul pentru redefinirea familiei și la cel pentru atribuirea denumirii „Olt- Romanați” județului Olt.

Paul Stanescu- votare Referendum 6 7 oct 2018

Senatorul de Olt, Paul Stănescu, a precizat că este foarte important ca românii să meargă la vot și să își exprime în acest fel punctul de vedere.
„Pentru România, dar și pentru locuitorii județului Olt, cred că e un vot istoric atât pentru prezent, dar și pentru generațiile care vin după noi. Am fost educat în spiritul valorilor românești, cu mamă, cu tată, eu mi-am întemeiat o familie alături de soția mea, avem copii și nu pot să votez decât în acest spirit și în spiritul conștiinței mele, până la urmă. Consider că astfel, în spiritul acesta, ar trebui toți cetățenii români să-și exprime votul, pentru că asta înseamnă democrație: ca toți toți cetățenii români să meargă și să voteze la acest referendum”.

Vicepremierul Paul Stănescu a spus din nou că schimbarea denumirii județului Olt nu va atrage după sine schimbare documentelor locuitorilor, toate aceste facându-se la termenul normal al expirării acestora, și că, pe lângă reparația morală ce se face locuitorilor din fostul județ Romanați, județul Olt va deveni un județ mult mai puternic:

„Eu cred că în anul Centenarului este foarte important pentru toți locuitorii județului să votăm, pentru că asta nu ne poate face decât mai puternici atât spiritual, cât și cultural- artistic, și pentru că, în primul rând, e vorba despre o reparație morală și istorică vizavi de toți cetățenii care sunt în dreapta Oltului. Toată lumea trebuie să știe că toate documentele, indiferent dacă denumirea județului se va schimba în Olt- Romanați, vor fi schimbate la termen. Eu sunt convins că la finalul acestui referendum și a legii din Parlament județul se va numi Olt- Romanați, un județ ce va fi mult mai puternic din toate punctele de vedere”.

Daniela DENGHEL

–––––––––––––-

Marius Iancu: “ Am votat pentru unitatea familiei, istoria si traditiile judetului nostru”

La referendumul desfășurat pe 6 si 7 Octombrie, deputatul de Olt, Marius Iancu, si-a exercitat dreptul de vot in municipiul Slatina. Parlamentarul a declarat ca a votat pentru România si locuitorii județului Olt.

5A3C41AB-3B85-4F68-8B8F-023E336072F0


La referendumul pentru familie romanii au fost chemați sa se pronunțe in favoarea sau împotriva schimbării definiției constituționale a familiei. In prezent in Constituția României este prevazut faptul ca familia înseamnă căsătoria între soți iar schimbarea ar prevede familia ca fiind căsătoria dintre un bărbat si o femeie.

Singurul județ din țara in care a existat un dublu referendum a fost județul Olt. Peste 360.000 de olteni au fost chemați sa voteze “da” sau “nu” pentru schimbarea denumirii județului Olt in “județul Olt-Romanați”.

“Referendumul este despre romani si România. Votul de azi arată ca suntem uniți, ca ne respectam valorile si istoria județului nostru si ca ne gandim la viitor. Consider ca viitorul României trebuie sa fie unul al unității familiei si al reperelor istorice”, a afirmat tânărul deputat Marius Iancu.

Daniela DENGHEL

 

–––––––––––––-

„Am votat pentru valorile traditionale si creştine cu care am crescut si m-am dezvoltat, valori pe care le-am transmis si copiilor mei“

 

Deputatul oltean, Alexandru Stanescu, si-a exercitat dreptul de vot sâmbătă, 06.10.2018, la ora 17,00, in secția de votare Nr. 360 din comuna Visina. 

Parlamentarul a venit împreuna cu soția si a precizat ca a dorit in mod special sa voteze in comuna natală. Considera ca este necesar ca toți romanii sa înțeleagă importanta acestui vot si spera ca referendumul va fi validat. 

Locuitorii județului Olt trebuie sa voteze de doua ori, întrucât pe raza județului este un dublu referendum. Aceștia trebuie sa răspundă dacă sunt de acord sau nu cu redefinirea termenului de familie din Constituția României si, totodata, sa răspundă daca sunt pentru sau împotriva schimbării denumirii județului Olt in “județul Olt- Romanați”.

409E5293-559B-4E9F-90BB-0760BDC91672

B5A1DE3D-398E-43F6-B46E-BEF5A1BFA905

Deputatul Alexandru Stanescu a declarat ca si-a dorit in mod special sa voteze la Visina, comuna natală si de domiciliu, din respect fata de oamenii din localitate si din întreg Colegiul 7, oameni care l-au ales parlamentar si pe care ii reprezintă in Parlamentul României:

“Ii respect pe acești oameni, sunt in mijlocul lor cât de mult posibil, încerc sa le rezolv problemele cu care ma abordează, si de cate ori este necesar, problemele specifice ale zonei le discut in comisiile de specialitate din Parlament sau cu colegii parlamentari, astfel încât sa luam măsuri practice, concrete”.

”Am votat pentru valorile tradiționale si creștine cu care am crescut si m-am dezvoltat, valori pe care le-am transmis si copiilor mei.  Majoritatea romanilor sunt creștini si pentru acestia familia este alcătuită dintr-un bărbat si o femeie, care alcătuiesc o familie mai mare dând naștere unor urmașii, unor copii.

Am votat pentru istoria, prezentul si viitorul țării, un viitor pe care mi-l doresc cât mai bun pentru copiii noștri, am votat pentru unitatea familiei tradiționale si pentru reparația morala si istorică pe care locuitorii din sudul județului Olt, din vechiul județ Romanați o merita cu prisosinta!”, a mai declarat deputatul Alexandru Stanescu.

C91DB7C4-D805-4131-9AE4-A8494F967D86

Deputatul Alexandru Stanescu (centru), alături de edilii comunei Visina, primarul Gelu Marita (stânga) si viceprimarul Mirel Stanescu (dreapta foto).

Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul national pentru revizuirea Constitutiei, în sensul redefinirii familiei, să fie valabil este necesară o prezentă la urne a cel puțin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente, adică 5.685.517 persoane cu drept de vot. Pentru a fi validat este nevoie ca optiunile valabil exprimate sa reprezinte cel puțin 25% din numărul celor înscriși pe listele electorale permanente, respectiv minimum 4.737.930 persoane.

In județul Olt sunt 369.349 votanți înscriși pe listele electorale permanente, validarea referendumului pentru schimbarea denumirii in “județul Olt- Romanați” fiind posibila numai dacă 30% dintre ei se vor prezenta la vot si dacă 50% plus unu dintre acestia vor vota in favoarea schimbării denumirii.

Daniela DENGHEL

–––––––––––––-

Când, unde și cum vor vota oltenii pentru schimbarea denumirii județului Olt în „județul Olt- Romanați”

Layout 1

Material de informare realizat de Consiliul Județean Olt

 

–––––––––––––-

Referendum pentru schimbarea denumirii județului Olt în „județul Olt- Romanați”

Layout 1

Material de informare realizat de Consiliul Județean Olt

–––––––––––––-

Scrisoarea președintelui Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, adresată cetățenilor județului, privind referendumul din 6-7 octombrie pentru atribuirea denumirii Olt- Romanați județului Olt

 

Layout 1

 

–––––––––––––-

 

Marius Iancu: „ Rezultatele Programului de Guvernare sunt recunoscute de instituțiile internaționale și sunt o dovada ca măsurile economice și sociale adoptate de Guvern și Parlament dezvoltă România și au adus mai mulți bani în buzunarele românilor

Deputatul oltean Marius Iancu a menționat pe pagina sa de socializare că, potrivit Raportului Eurostat, măsurile economice şi sociale aplicate de actuala guvernare au condus la dezvoltarea României.

Untitled-1 copy

În trimestrul al doilea din 2018, România a înregistrat cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană (1,4%) comparativ cu trimestrul anterior, arată un raport publicat marți de Eurostat – Biroul de Statistică al Uniunii Europene. Comparativ cu același trimestru al anului precedent, creșterea economică a României din trimestrul doi al anului 2018, a fost de 4,2%, menționează Eurostat.

„România a înregistrat cea mai mare creștere economică din UE (1,4%), în trimestrul al doilea din 2018. Raportul publicat de Eurostat – Biroul de Statistică al Uniunii Europene confirmă datele Institutului Național de Statistică. PIB-ul României a crescut cu 0,4%, în timp ce PIB-ul SUA a crescut cu 1%, în al doilea trimestru al lui 2018. Rezultatele Programului de Guvernare sunt recunoscute de instituțiile internaționale și sunt o dovadă că măsurile economice și sociale adoptate de Guvern și Parlament dezvoltă România și au adus mai mulți bani în buzunarele românilor”, a precizat deputatul Marius Iancu.

 Potrivit bilanțului prezentat de Guvernul Dăncilă, la 6 luni de activitate, măsurile aplicate prin intermediul programului de guvernare au produs o creștere substanțială a veniturilor la bugetul de stat.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că nivelul de absorbție al fondurilor europene a ajuns, în primul semestru, la 19%, iar obiectivul final este de 25%.

”Veniturile la bugetul de stat au fost in primele 6 luni cu 12% mai mari față de aceeasi perioadă a anului trecut. In vistieria statului au intrat, lunar, 530 de milioane de euro. Acest surplus a fost folosit pentru a susține creșterile de venit ale populației, precum și cresterea investițiilor. Am fost acuzati ca nu atragem dusficiente fonduri europene. Sa ne uitam la cifre: Avem o crestere de 19,7% fata de anul trecut, dar o diferenta de 10 ori mai mare fata de primul trimestru din 2016.La fel de bine se vad diferentele si daca vom compara procentele de absorbtie. Pentru finalul acestui an ne-am propis sa atingem nivelul de 25%.Investitiile publice reprezinta un capitol vizat de critici. In semestrul I 2017 investitiile erau de 6 miliarde de lei. Acum sunt de 9,1 miliarde de lei. Graficul ne arata cat de lipsite de temei au fost aceste critici.”

–––––––––––––-

Paul Stănescu, premier pentru o săptămână

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, senator de Olt si președintele Organizației PSD Olt, va exercita, în perioada 6-13 august, atribuţiile de șef al Guvernului României.

Paul Stanescu 1

Vicepremierul Paul Stănescu va înlocui premierul Viorica Dăncilă la conducerea operativă a Executivului, conform deciziei publicate recent în Monitorul Oficial.

„Decizie pentru exercitarea unor atribuţii. În temeiul art. 19 din Legea 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie. Articol unic. – În perioada 6-13 august 2018, domnul Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, exercită atribuţiile prim-ministrului privind conducerea operativă a activităţii Guvernului României”, se arată în hotărârea emisă de premierul Viorica Dăncilă şi publicată, marţi, în Monitorul Oficial.

Potrivit MEDIAFAX,surse guvernamentale au afirmat că primul ministru Viorica Dăncilă se va afla în acea perioadă în concediu de odihnă.

–––––––––––––-

 “Prin noua Lege a Asociaţiilor de proprietari se eficientizează relaţiile dintre autorităţile publice si asociaţiile de proprietari” , precizează deputatul Marius Iancu

Preşedintele a promulgat recent Legea Asociaţiilor de proprietari adoptată de Parlament la finele lunii iunie (28 iunie 2018).  Noul act normative va clarifica aspecte legate de folosinţa, modificarea şi întreţinerea locuinţei, normele de conduită în cadrul blocurilor de locuit sau modalitatea de înfiinţare şi funcţionare a asociaţiilor de proprietari, cheltuielile datorate de proprietari, asociaţiile de chiriaşi, etc.

 Noul cadru legal se va aplica tuturor imobilelor formate din teren cu una sau mai multe construcţii, în care există proprietăţi individuale reprezentate de locuinţe şi/sau spaţii cu altă destinaţie.

marius-iancu-li

Deputatul de Olt, Marius Iancu, a declarat cu privire la noua Lege a Asociaţiilor de proprietari că: “ Prin acest act normativ reglementam o structură mai bună de conducere a asociațiilor, clarificăm si eficientizam relațiile dintre autoritățile publice si asociațiile de proprietari. Printre modificările aduse se numără obligativitatea constituirii fondului anual de reparații și a fondului de rulment, iar lucrările de reabilitare pentru imobilele cu mai multe scări se fac unitar și nu pe segmente de clădire.”

Noua lege a fost adoptată în vederea: 1) eficientizării administrării locuinţelor, fie că sunt imobile colective tip bloc, locuinţe situate în curţi comune sau ansambluri rezidenţiale; 2) unei mai bune structuri a organelor de conducere ale asociaţiilor de proprietari; 3) clarificării responsabilităţilor şi incompatibilităţilor dintre membrii structurilor de conducere din cadrul asociaţiilor de proprietari; 4) instituirii regulamentului condominiului, în care să se înscrie regulile de comportament şi de folosire a proprietăţii; 5) clarificării şi eficientizării relaţiei dintre autorităţile publice şi asociaţiile de proprietari.

Regulamentul condominiului prevede că acesta va trebui iniţiat de către preşedintele asociaţiei sau de către comitetul executiv al asociaţiei de proprietari, dezbătut şi adoptat în adunarea generală cu acordul majorităţii proprietarilor din condominiu şi adus la cunoştinţă, prin afişare la avizier sau prin înmânarea unei copii conforme a acestuia.  „Regulamentul condominiului nu poate impune nicio restricţie exercitării drepturilor proprietarilor în afara celor care sunt justificate prin destinaţia imobilului, aşa cum este prevăzută în proiectul tehnic şi cartea tehnică a construcţiei” este una dintre prevederi.

Documentul mai reglementează dreptul proprietarilor de condominiu de a fi informaţi în legătură cu toate aspectele ce privesc activitatea asociaţiei. Proprietarii vor avea dreptul de a primi explicaţii cu privire la calculul cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei şi le vor putea contesta în scris, în zece zile de la afişarea listei de plată. De asemenea, vor fi detaliate şi clarificate atribuţiile administratorului, ale preşedintelui, ale comitetului executiv, ale cenzorilor, tipul de relaţii dintre aceştia, precum şi procedurile de aprobare a deciziilor privind realizarea lucrărilor de reabilitare a imobilului şi de limitare a consumului energetic”, după cum notează publicaţia avocat.net.

 De asemenea, noul act normative introduce obligativitatea ca lucrările de reabilitare pentru imobilele de locuinţe având mai multe tronsoane/scări să se facă unitar, şi nu pe segmente de clădire. Iar în privinţa condominiilor de tipul imobilelor colective multietajate, modificarea aspectului faţadei se poate face numai în mod unitar pe întreg condominiul, indiferent de numărul asociaţiilor de proprietari constituite pe scări sau tronsoane, în baza unei documentaţii tehnice elaborate în condiţiile legii, de către arhitecţi cu drept de semnătură.

Nu în ultimul rând, în privinţa activităţii asociaţiilor de proprietari, legea introduce obligativitatea constituirii de către asociaţiile de proprietari a fondului de reparaţii anual, precum şi a fondului de rulment.  Totodată, fiecare asociaţie de proprietari va fi obligată să deţină un cont bancar care va fi cunoscut tuturor celor din condominiu pentru a putea plăti în acest cont diversele cheltuieli ale asociaţiei.

–––––––––––––

Vicepremierul Paul Stănescu: “Abuzurile de acum nu s-au întâmplat nici pe vremea lui Stalin. Nu toţi românii sunt hoţi în ţara asta”

DSCN7893 bs decupat W

În calitatea sa de vicepreşedinte al PSD, Paul Stănescu, este de accord cu organizarea mitingului împotriva abuzurilor „tip stalinist”, din 9 iunie, şi pentru sprijinirea“democraţiei”.

 “Vom vedea, după, cât de util este mitingul, dar eu cred că trebuie să se audă şi vocea celor care susţin, în România, democraţia şi nu Securitatea. Am văzut cu toţii toate abuzurile care se întâmplă, care s-au întâmplat şi probabil că se întâmplă şi în continuare, lucruri care probabil nu s-au întâmplat nici pe vremea lui Stalin”, a declarat, vicepremierul Paul Stănescu.

Vorbind despre experienţa sa în administraţia centrală, “atât ca senator dar şi ca ministru”,

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice,  Paul Stănescu a mai spus: “Eu cred că trebuie să trăim într-o ţară normală, că toată lumea trebuie să respecte legea. Cine nu respectă legea să se ducă acolo unde-i e locul. Dar nu toţi oamenii sunt hoţi în această ţară. Nu există aşa ceva”.

Vicepreşedintele PSD şi preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, este de părere că  “trebuie să avem demnitate şi trebuie să terminăm odată cu toate abuzurile care se întâmplă în această ţară”, în opinia sa, “cel puţin din 2000, din păcate, nu guvernele, nu cei care care au fost vremelnic şi au avut guvernarea, au avut puterea. Au guvernat dar puterea cred că a fost în altă parte şi nu se poate aşa ceva într-o democraţie cum suntem şi noi, astăzi, şi vrem să fim o ţară la fel ca toate celelalte ţări din Uniunea Europeană”.

–––––––––––––

Deputatul Marius Iancu: “Scopul Fondului Suveran de Investiţii este dezvoltarea economică prin investiţii în sectoare competitive”

 Marius Iancu

Deputatul de Olt, Marius Iancu, a anunţat pe pagina sa de socializare că a votat înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii şi Dezvoltare, obiectiv asumat prin Programul de Guvernare.

Tânărul parlamentar oltean a explicat motivele pentru care este nevoie de Fondul Suveran de Investiţii şi Dezvoltare şi, totodată, de modul său de funcţionare.

„Am susţinut şi am semnat proiectul legislativ pentru înfiinţarea FSDI pentru că scopul lui este susţinerea dezvoltării economice prin investiţii în sectoare competitive, oferind o alternativă de finanţare a proiectelor de investiţii în domenii ca infrastructura, energie, agricultură sau sănătate. FSDI va avea forma unei societăţi pe acţiuni, al cărei unic acţionar este statul român, iar capitalul social va fi format din aport în natură reprezentat de pachete de acţiuni deţinute de stat la societăţile care se vor afla în portofoliul FSDI. Administrarea fondului se va face în sistem dualist, de către un consiliul de supraveghere şi un directorat. Primii membri ai consiliului de supraveghere vor fi numiţi prin hotărâre a Parlamentului României, având ca mandat angajarea directoratului şi organizarea activităţii FSDI. În actul constitutiv sunt prevăzute principii de guvernanta promovate de Forumul Internaţional al Fondurilor Suverane de Investiţii”, precizează parlamentarul Marius Iancu.

“Ideea înfiinţării acestui fond de investiţii în scopul stimulării economiei naţionale a fost agreată şi de instituţii europene şi internaţionale ca FMI sau Comisia Europeană”, a mai precizat deputatul Marius Iancu, pentru a întări importanţa acestui organism financiar.

–––––––––––––

“Uniunea Europeană ne-a schimbat viata in bine! La mulţi ani, Europa! La mulţi ani tuturor cetăţenilor europeni!”

 

Viceprim-ministrul României, Paul Stănescu, a adresat un mesaj cu prilejul sărbătoririi Zilei Europei, pe data de 9 mai a.c., spunând, totodată, că aceasta se află în proces de dezbatere publică privind noua sa componenţă cu 27 de state membre.

Paul Stanescu- presedinte PSD Olt si presedinte al Consiliului Judetean Olt4 bs sigla

„România a fost integrată în Uniunea Europeană pe 1 ianuarie 2007, dar procesul de aderare a început efectiv în 1993, odată cu semnarea, la 1 februarie, a Acordului de asociere între Comunitățile Europene și statele membre, pe de o parte, și România, pe de altă parte. Acest acord recunoștea obiectivul țării de a deveni membru al Uniunii și prevedea asistență financiară și tehnică din partea acesteia.

Privind în urmă, putem spune că Uniunea Europeană ne-a schimbat viața în bine: în aceşti 11 ani am dat dovadă de unitate, curaj, sprijin reciproc şi de convingerea că ne putem croi viitorul împreună. Pentru că Europa este un loc care se remarcă prin libertatea și stabilitatea oferite cetățenilor săi, prin solidaritatea oferită celor care au nevoie de sprijin și prin consecvența cu care își cultivă valorile și patrimoniul cultural comun, într-o lume plină de divergențe și diviziuni.”

Vicepremierul a precizat şi care sunt beneficiile integrarii ţării noastre in Uniunea Europeană, din punct de vedere social, economic şi instituţional.

„Sărbătorirea Zilei Europei reprezintă, în fiecare an, un moment de bilanț, dar și de reflecție, atât pentru România, cât și pentru Uniunea Europeană, care se află acum într-un amplu proces de dezbatere publică privind viitorul ei în noua formulă, cu 27 de state membre.

România a fost integrată în Uniunea Europeană pe 1 ianuarie 2007, dar procesul de aderare a început efectiv în 1993, odată cu semnarea, la 1 februarie, a Acordului de asociere între Comunitățile Europene și statele membre, pe de o parte, și România, pe de altă parte. Acest acord recunoștea obiectivul țării de a deveni membru al Uniunii și prevedea asistență financiară și tehnică din partea acesteia.

Privind în urmă, putem spune că Uniunea Europeană ne-a schimbat viața în bine: în aceşti 11 ani am dat dovadă de unitate, curaj, sprijin reciproc şi de convingerea că ne putem croi viitorul împreună. Pentru că Europa este un loc care se remarcă prin libertatea și stabilitatea oferite cetățenilor săi, prin solidaritatea oferită celor care au nevoie de sprijin și prin consecvența cu care își cultivă valorile și patrimoniul cultural comun, într-o lume plină de divergențe și diviziuni.

Beneficiile integrării noastre în Uniune sunt multe şi evidente: în calitate de cetăţeni ai Uniunii Europene, tinerii pot studia în străinătate, se bucură de avantajele libertăţii de circulaţie şi se se formează în spirit european. Avem acces la o piaţă a muncii mult mai vastă și mai diversă, unde cresc şansele de a găsi un loc de muncă.
Pe de altă parte, asocierea României la Uniunea Europeană a însemnat, pe plan economic, integrarea într-o zonă de liber schimb, cooperare economică şi financiară, iar pe plan politic, asigurarea unui cadru instituţional pentru realizarea unui dialog permanent. România este reprezentată în toate instituțiile europene, la toate nivelurile, și beneficiem de toate drepturile conferite de cetățenia europeană. Limba română este una dintre limbile oficiale ale UE, toate documentele comunitare fiind traduse și în limba română.

Dacă în anii trecuți am lucrat la consolidarea procesului de integrare și la adaptarea la cerințele necesare utilizării fondurilor europene alocate, în prezent prioritatea absolută a Guvernului este creşterea gradului de absorbţie a fondurilor, iar buna colaborare între instituțiile din sistemul de gestionare a fondurilor și beneficiari reprezintă un obiectiv cheie: este nevoie de un efort comun din partea tuturor factorilor implicaţi pentru a implementa corect şi cu succes fondurile europene. Cele 46 de miliarde de euro din fonduri europene care au intrat în România în primii 11 ani de după aderare au crescut PIB-ul României cu peste 13%.

Până în 2020 am putea primi de la Uniunea Europeană 43 de miliarde de euro, pentru perioada 2014-2020. Capitalizarea lecțiilor învățate în acești 11 ani și simplificarea procedurilor sunt esențiale, dacă vrem să folosim această oportunitate și să obținem un impact semnificativ al investițiilor, care să răspundă nevoilor de dezvoltare și să stimuleze potențialul național.”

 

De asemenea, viceprim-ministrul şi senatorul de Olt, Paul Stănescu, a făcut referire la faptul că România va prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene, la începutul anului viitor.

“Așa cum a prevăzut Robert Schuman în viziunea sa despre Europa, drumul împreună al popoarelor europene a pornit de la realizări concrete, care au creat o solidaritate de fapt. România s-a alăturat cu entuziasm acestui drum și participă la construirea unei Uniuni mai puternice, mai unite și mai solidare, capabilă să asigure pacea, stabilitatea și prosperitatea pe continent și să-și consolideze rolul în eforturile globale pentru asigurarea păcii și a securității.

În primul semestru al anului 2019, România va prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene într-un moment de mari transformări pentru viitorul proiectului european, cele mai importante provocări fiind finalizarea Brexit-ului, pregătirea noului cadru financiar multianual, finalul de mandat al Comisiei Europene și al Parlamentului European.

Folosesc acest prilej ca să urez succes întregii echipe de experţi şi responsabili din toate instituţiile implicate în eforturile pentru realizarea priorităţilor acestui mandat!

La mulţi ani, tuturor! La mulţi ani, Europa! La mulţi ani tuturor cetăţenilor europeni!”
–––––––––––––-

Deputatul PSD, Marius Iancu: “Plăţile către producătorii agricoli se vor face corect”

Marius Iancu

Deputaţii au votat, miercuri, 11 aprilie 2018, Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind modificarea OUG nr.12/2006 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale.

Deputatul de Olt, Marius Iancu, a firmat că noile reglementări pentru comerţul cu cereale vor avea drept consecinţă ca plăţile către producători să fie făcute corect, în funcţie de indicatorii de calitate şi de preţul pieţei.

“Toţi producătorii agricoli vor utiliza în tranzacţiile cu cereale un contract cadru de vânzare-cumparare, aprobat prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei, iar organismul responsabil cu aplicarea măsurilor de reglementare a pieţei de cereale va fi Organizaţia Interprofesională „Cereale şi Produse Derivate din România”, a declarat Marius Iancu.

Deputatul susţine că aceste modificări legislative vor permite o mai bună valorificare a producţiei de cereale şi preturi echitabile care să permită recuperarea cheltuielilor de producţie.

 

–––––––––––––-

Paul Stănescu, vicepremier şi ministru al Dezvoltării

 

paul-stanescu-senator-3-fara-bleu

Senatorul oltean şi preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, a depus, pe 17 octombrie 2017, jurământul de învestituă în funcţia de ministru al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

 

Noua remaniere a Guvernului Tudose a însemnat numirea lui Paul Stănescu în funcția de viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Marius Nica , în cea de ministru delegat pentru Fonduri Europene şi a lui Felix Stroe în funcţia de ministru al Transporturilor.

 Aceştia au depus jurământul de învestitură pe data de 17 octombrie, 2017.

Paul Stănescu este fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, timp de două mandate, singurele mandate în care preşedinţii de Consilii Judeţene din ţară au fost aleşi uninominal, ales senator la ultimele alegeri parlamentare, acesta are 60 de ani, este născut în comuna Vişina (Veche) din judeţul Olt, este căsătorit, are doi copii, un băiat şi o fată. Este absolvent al Facultăţii de Agronomie din Craiova şi al unui curs de management economic, deţinând funcţiile de director al Fabricii de conserve Caracal, director al IAS Studina şi director al Agromec Vişina.

A fost chestor al Senatului, făcând parte din două comisii, Comisia pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală şi Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi, din Uniunea Parlamentară Internaţională şi este membru al grupurilor de prietenie cu parlamentele din Letonia, Mongolia şi Cipru.

Senatorul Paul Stănescu a avut 9 declaraţii politice şi este co-semnatarul a 19 iniţiative legislative, despre care am mai scris.

Paul Stănescu devine, prin înalta funcţie pe care o ocupă, cel mai important reprezentant politic şi administrativ pe care l-a avut vreodată judeţul Olt. Modest şi răbdător, nefiind avid după funcţii, acesta a ştiut să cântărească întotdeauna lucrurile şi, cu toate că i s-a propus, imediat după câştigarea alegerilor de către PSD să devină ministru, a apreciat că nu era momentul potrivit.

Să fiu foarte sinceră, pe mine mă încearcă o mândrie personală fantastică, sigur, din patriotism local şi respect, contemporaneitatea cu scrierea istoriei localităţii natale Vişina fiind foarte importantă.

Mult success, domnule ministru Paul Stănescu!

Daniela DENGHEL  

–––––––––––––-

Caracalenii s-au prins în Hora Unirii cu mic, cu mare

 

Caracal- 24 ian 2017 024- mUnirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1918), a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova şi Ţara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei şi Ţării Româneşti. Unirea a fost legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza şi de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova şi la 24 ianuarie 1859 în Ţara Românească.

Procesul, bazat pe puternica apropiere culturală şi economică între cele două ţări, a început în 1848, odată cu realizarea uniunii vamale între Moldova şi Ţara Românească, în timpul domniilor lui Mihail Sturdza, respectiv Gheorghe Bibescu. Deznodământul războiului Crimeii a dus la un context european favorabil realizării unirii. Votul popular favorabil unirii în ambele ţări, rezultat în urma unor Adunări ad-hoc în 1857 a dus la Convenţia de la Paris din 1858, o înţelegere între Marile Puteri, prin care se accepta o uniune mai mult formală între cele două ţări, cu guverne diferite şi cu unele instituţii comune.

La începutul anului 1859 liderul unionist moldovean Alexandru Ioan Cuza a fost ales ca domnitor al Moldovei şi Ţării Româneşti, act care a adus cele două state într-o uniune personală. În 1862, cu ajutorul unioniştilor din cele două ţări, Cuza a unificat Parlamentul şi Guvernul, realizând unirea politică.Caracal- 24 ian 2017 015- m

Actul istoric de la 24 ianuarie 1859 reprezenta primul pas pe calea înfăptuirii statului naţional român unitar. Impusă sub o puternică presiune populară, cu deosebire la Bucureşti, alegerea ca domn al Ţării Româneşti a lui Alexandru loan Cuza avea să-şi găsească o confirmare deplină la marea manifestare prilejuită de sosirea alesului naţiunii în capitala munteană.

Cea mai stringentă problemă era recunoaşterea internaţională a alegerilor. Faptul împlinit la 24 ianuarie 1859 era considerat de Poartă şi de Austria drept o încălcare a Convenţiei de la Paris. Situaţia creată în cele două Principate urma să facă, de altfel, obiectul unei noi Conferinţe internaţionale, care se deschidea la Paris, la 26 martie/7 aprilie – 25 aug./6 sept. 

După numeroase acţiuni diplomatice marile puteri au recunoscut Unirea de la 24 ianuarie, astfel că obiectivul imediat următor era acceptarea de către puterile garante a Unirii depline. Fără a aştepta verdictul altor reuniuni internaţionale, Alexandru I. Cuza a trecut la unificarea aparatului de stat, remediind din mers consecinţele hotărârilor adoptate prin Convenţia de la Paris. 

Fermitatea lui Alexandru I. Cuza, reacţia energică Camerelor şi a guvernelor, şirul de reforme iniţiate de Cuza şi venirea mai apoi pe tronul Principatelor Unite a domnitorului Carol I (principele Carol de Hohenzollern-Sigmaringen), care se bucura atât de sprijinul Franţei cât şi cel al Prusiei, a făcut ca actul de la 1859 să fie ireversibil.

Din 1886, potrivit Constituţiei promulgate la 1 iulie, Principatele Unite încep să se numească oficial România.

Caracal- 24 ian 2017 011- mLa împlinirea a 158 de ani de la Mica Unire, în pofida frigului, foarte mulţi caracaleni au participat la evenimentul desfăşurat pe platoul din faţa Primăriei Caracal.

La evenimentul la care au participat deputatul Dan Ciocan, primarul Dumitru Liviu Radu, viceprimarul Octavian Stănescu, actuali şi foşti consilieri locali şi judeţeni (printre care Toma Prună, Şerban Cernat, Dan Popescu, Viorel Vătămanu, Virgiliu Dimulescu), oameni de afaceri, profesori, pensionari, tineri şi copii.

După un scurt program artistic susţinut de către Ansamblul Folcloric „Romanaţi” al Centrului Cultural al municipiului Caracal, a urmat o scurtă alocuţiune despre însemnătatea zilei de 24 ianuarie 1859 susţinută de către Sabin Popovici, muzeograf la Muzeul Romanaţi din Caracal. Apoi, primarul Liviu Radu, a adresat câteva cuvinte tuturor caracalenilor, şi celor prezenţi la eveniment, dar şi celor de acasă.

Fiindcă în Monitorul Oficial al României a fost consemnată, în iulie 1859, vizita în Caracal a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, mai mulţi tineri au încercat ăntr-o scurtă dramatizare să evoce acel moment.

Ulterior, toţi caracalenii prezenţi s-au prins în Hora Unirii, cu mic, cu mare, alături de oameni cunoscuţi sau nu. Chiar au alcătuit, la un moment dat, mai multe hore în cercuri concentrice şi au jucat, în continuare, jocuri specifice zonei romanaţene.

VIDEO: Caracal- 24 ian 2017- Ziua Unirii

 

Daniela DENGHEL

––––––––––––––––––––––––––-

Ambasadorul SUA a vizitat comuna Deveselu

 

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a vizitat recent  comuna Deveselu, unde se află baza amplasării scutului antirachetă.

12193496_10156341936745454_5422258722734381822_n

Primit potrivit tradiţiei cu pâine şi sare şi întâmpinat de primarul Ion Aliman, Excelenţa- Sa a  mers mai întâi la grădiniţa care a fost construită şi la şcoala care a fost renovată renovată printr-o finanţare de aproape 500.000 de dolari oferită de U.S. European Command (EUCOM) şi coordonată de NAVFAC. Atât preşcolarii, cât şi şcolarii din Deveselu l-au impresionat pe ambasadorul SUA la Bucureşti, prin cunoştinţele de engleză şi matematică.

La eveniment au fost prezenţi şi prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, şi inspectorul şcolar general al IŞJ Olt, Felicia Man.

“Proiectele care vin în întâmpinarea nevoilor educaţionale ale românilor, în special ale copiilor din România, care constituie viitorul acestei ţări, au un loc special în inima mea.

În parteneriat cu Ambasada SUA, lucrările de construcţie de la şcoala şi grădiniţa din Deveselu au fost făcute posibile de finanţarea oferită de Comandamentul Forţelor Armate ale SUA din Europa, al Departamentului Apărării al SUA.


12241354_10156341936580454_6836702314592964771_n

Noua şcoală este darul poporului american pentru cetăţenii din Deveselu şi pentru familiile şi copiii din oraşele, satele şi comunele din împrejurimi. Scopul şcolii este de a oferi un mediu educaţional mai bun copiilor din această parte a României; este un proiect care va avea efecte pe termen lung. O populaţie mai educată în Deveselu va conduce la o situaţie economică mai bună, va contribui la asigurarea unui viitor mai bun pentru regiune şi va ajuta întreaga Românie să se dezvolte şi să prospere.

Doresc să menţionez de asemenea Liga Navală a Statelor Unite – Consiliul din România, fără ajutorul căreia finalizarea proiectului nu ar fi fost posibilă. Proiectul iniţial includea doar realizarea construcţiei, însă cu ajutorul Ligii Navale a SUA – Consiliul pentru România, s-a asigurat şi mobilier, bănci pentru copii şi echipamentul de bază pentru profesori.

11234041_10156341937110454_2317369998215397810_n

Le adresez încă o dată mulţumiri domnului primar, administraţiei şcolii, comandanţilor român şi american de la Deveselu. Şi vă mulţumesc dumneavoastră, celor prezenţi, pentru participarea la ceremonia din această dimineaţă”, a declarat Excelenţa-Sa, Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti.

Înaltul oficial american a mers, apoi, la baza militară unde a verificat în ce stadiu se află, declarând, ulterior, că până la finele anului toate lucrările se vor încheia,  iar amplasamentul şi sistemul antirachetă vor fi complet operaţionale în luna martie a anului viitor.

Ana- Maria P.

––––––––––––––––––––––––––-

Minţi bolnave pot crea probleme relaţiilor dintre România şi Statele Unite ale Americii (SUA),

 

ATAC MAFIOT ÎMPOTRIVA PRIMARULUI

DIN TRAIAN ÎN ZONĂ DE SECURITATE ZERO

 

14

De foarte mulţi ani primarul Marian Negrilă din comuna olteană Traian este ameninţat verbal, jignit şi acuzat pe nedrept de către adversarii săi politici. După cum crede, refuzul de a-şi schimba apartenenţa politică şi dorinţa bolnăvicioasă acută a acestora de a deveni „stăpânii” comunei a culminat cu ameninţări cu moartea la adresa primarului şi a familiei sale şi cu incendierea autoturismului folosit de edil.

Comuna Traian, scoasă dintre malurile de gunoaie şi transformată într-o localitate modernă

 

După cum s-a dovedit în timp, adversarii politici ai primarului Negrilă îşi doresc foarte mult să îl înlăture de la conducerea primăriei, să preia ei frâiele puterii locale şi să conducă localitatea după bunul lor plac, în colaborare cu reprezentanţi ai unor instituţii ale statului care au cam uitat care le sunt îndatoririle.

Este foarte uşor pentru ei să vină la masă pusă, după ce primarul Marian Negrilă a scos la lumină localitatea din noianul de gunoaie şi mizerie.7

                

  A schimbat radical faţa localităţii şi s-a „luptat” uneori cu mentalităţile unora, cu interesele altora, individuale sau de grup, însă n-a putut extirpa cangrena urii.

Când a ajuns primar, localitatea era devastată de gunoaie, furturi, certuri şi scandaluri în faţa primăriei şi de cereri de anchetă socială nesoluţionate.

10

Implicarea şi dedicarea totală a primarului Marian Negrilă a făcut ca lucrurile să se schimbe în bine în comuna în care nu exista nimic. Şcolile cu sala de sport de ultimă generaţie (construită prin Compania Naţională de Investiţii pentru cei  470 de elevi), grădiniţa, poşta, căminul cultural, baza sportivă, centrul civic cu piaţă nouă modernă şi sediu al primăriei construit în timpul primului mandat al edilului, arată o faţă nouă a unei comune actualmente moderne, care nu se mai vedea, la un moment dat, de malurile înalte de gunoaie.

Pe lângă aspectul inestetic şi mirosul pestilenţial, gunoaiele reprezentau şi un focar de infecţie, iar în localurile unde funcţionau şcoala şi grădiniţa colcăiau şobolanii.

Primarul din Traian a realizat o bază de gunoi după standarde europene, care a fost prima funcţională din ţară şi cu care doar câteva localităţi din ţară se pot lăuda. Iar drumurile au fost amenajate şi a fost asfaltată şoseaua ce trece prin mijlocul comunei.2

De asemenea, pentru a „ştirbi” din renumele pe care comuna l-a căpătat prin activităţile ilegale ale unor cetăţeni, a pus la punct iluminatul public, crescând astfel siguranţa cetăţenilor şi reducând numărul furturilor din gospodăriile oamenilor.

Încă dinainte de 1989 traianenii erau renumiţi pentru numărul mare de furturi, furturile având loc atât ziua, cât şi noaptea.

De asemenea, la Primăria Traian nu au fost pro-bleme ca în alte localităţi, cu asigurarea salariilor şi funcţionarea primăriei şi instituţiilor subordonate.

Şi toate realizările au fost făcute cu bani puţini, bine drămuiţi, pentru că mulţi ani la rând primarii liberali din judeţi au fost tăiaţi de pe listă când s-au împărţit banii judeţului.

„Mă vor mort!”

Pe parcursul anilor în comuna Traian edilul Marian Negrilă a mai avut conflicte fie cu medicii care au încasat miliarde de lei pe reţetele de care oamenii n-au beneficiat, cu poliţiştii care nu sunt alături de populaţie şi care nu-şi fac treaba,  fie cu ciobanii care au distrus culturile oamenilor, dar mai ales cu adversarii politici.

5

Localnicii sunt foarte nemulţumiţi şi speriaţi, chiar ei fiind cei care l-au informat pe primar cine sunt autorii morali, cel puţin, ai actului criminal petrecut acum o săptămână.

Atunci când maşina primăriei folosită de edil a fost incendiată cu benzină în parcarea blocului din centrul Caracalului, unde locuieşte familia primarului. A fost spartă luneta din spate, s-a aruncat o cârpă şi benzină în interior, pe perne, după care au fost puse nişte cârpe cu benzină pe cauciucurile din spate. Când Marian Negrilă a ajuns la maşină, la ora 3,30, aceasta ardea deja.

Deşi a încercat să deschidă maşina, nu a putut, cu toate că a forţat uşa de la şofer şi a încercat şi alte uşi, pentru că trebuia să ia nişte documente din maşină. Iar la numai la trei secunde după ce s-a îndepărtat de maşină, a explodat butelia de gaz.4

De aceea edilul e convins că în spatele făptaşilor sunt adversarii săi din politica locală:

“Am aflat că sunt anumite persoane care s-au exprimat că mort sau viu trebuie să scape de mine de la primărie. Mă vor mort!

 Adversari politici de marcă aici sunt unii singuri şi care se ştiu de ani de zile. Mi s-au făcut de mai multe ori propuneri să-mi schimb apartenenţa politică, şi atunci cu Ordonanţa 55, dar n-am trecut la alt partid din considerente personale. Pentru aceasta s-au răzbunat! Sigur este un avertisment şi un act de intimidare la adresa mea. Dar dacă eram în maşină mă omorau, ce să mai vorbim.

La Poliţia Caracal se cercetează să se afle criminalul, pentru că aceasta a fost tentativă de omor la adresa mea, că puteam să fiu în maşină. Eu de multe ori m-am trezit noaptea şi am venit la primărie, ba că a luat ceva foc, ba că s-a urcat cineva pe sirenă la ora 1,00 noaptea şi a trebuit să vin să-l dăm jos cu pompierii, ori că s-a lovit o maşină sau că a fost atacat paznicul.

Am aflat că sunt anumite persoane care s-au exprimat că mort sau viu trebuie să scape de mine de la primărie. Mă vor mort! Nu le-a ieşit şi sigur vor mai încerca!”.

 Primarul din Traian nu a avut niciodată şofer, a făcut economii la acest capitol, aşa că a condus singur maşina primăriei.

Maşină cu care a făcut şi absolut tot ceea ce înseamnă aprovizionarea primăriei şi a şcolilor, încadrându-se întotdeauna în cota de combustibil stabilită legal, lucru ce poate fi dovedit cu facturile aferente.

S-a evitat dezastrul dar rămâne o problemă de securitate naţională

 

În parcarea din centrul municipiului Caracal sunt 50 de maşini, iar maşina edilului din Traian a fost incendiată de mâini criminale, la doi paşi de hotelul unde sunt cazaţi americanii ce lucrează la scutul antirachetă de la Deveselu, şi la numai un pas de maşina comandantului poliţiei caracalene, Ilie Vasile, care locuieşte în acel cartier.

În centrul oraşului a fost pus foc intenţionat, iar ofiţerul de la ordine publică a fost inexistent.3

Într-o zonă de maximă securitate s-a dat foc în stil mafiot unei maşini aflate între alte zeci de maşini, într-o zonă cu magazine şi trafic intens al populaţiei.

O tragedie a putut fi evitată numai prin faptul că, primarul Negrilă, prevăzător din fire, avea numai câţiva litri de gaz în butelia maşinii, fiindcă dacă ar fi fost plină ar fi putut avea loc cine ştie ce dezastru, cine ştie câte maşini ar fi luat foc, flăcările ar fi putut să se extinde la locuinţele oamenilor şi cineva r fi putut fi rănit. Poate chiar primarul, după cum a afirmat!

Dar la faţa locului putea să fie o maşină a unui american şi să se interpreteze că s-a dorit incendierea aceleia, astfel România intrând uşor în conflict cu statul american, din cauza unor minţi bolnave, inconştiente, care au creat, astfel, o problemă de siguranţă naţională în întreaga zonă Caracal.

La fel cum ar fi putut fi prezent în zonă măcar un ofiţer de la ordine publică din Caracal, care sunt de nevăzut pe străzile oraşului, după cum a precizat edilul Negrilă, activitatea lor fiind una prolifică în baruri.

Sau cum la fel de bine pompierii care au ajuns abia după o jumătate de oră, la faţa locului ar fi putut ajunge mult mai devreme, distanţa de la sediul lor din Caracal până în centrul oraşului fiind foarte mică.

„Zona Caracal trebuie să fie zonă de maximă securitate. Noi am fost chemaţi la Cotroceni, toţi primarii din localităţile din jur (Traian, Băbiciu, Caracal, Deveselu, Vlădila, Stoeneşti) şi ni s-a spus că noi răspundem de securitate, fiindcă aici va funcţiona o mare unitate americană, că trebuie să fie linişte, oamenii trebuie să-şi desfăşoare liniştiţi activitatea, iar dacă sunt nemulţumiri în zona noastră ni s-a precizat că trebuie să informăm.

Şi-acum, asta voi face!”, a spus primarul Negrilă.

Ce fac instituţiile abilitate? Deocamdată consemnează, pozează… Ceva concret trebuie să ceară SRI-ul sau americanii? Altfel, nu?

De ce s-a certat primarul cu… unii?

 

Simplu. Pentru că nu-şi fac treaba.

Fost ofiţer de aviaţie, colonelul în rezervă Marian Negrilă, ajuns primar în comuna Traian a dorit să pună lucrurile pe roate. Să meargă ca unse, după spiritul cazon în care a fost format.9

Aflat în cel de-al 12- lea an de mandat de primar, Negrilă nu a început să facă afaceri nici înainte de a ajunge la primărie, nici după. În vreme ce alţi primari din judeţ au câte 500- 600 de hectare de pământ de care se ocupă, pentru primărie nu prea mai găsind timp, la Traian, primarul este de găsit chiar şi în zilele libere de la sfârşitul săptămânii la primărie. Tocmai pentru seriozitatea sa şi realizările de primar este dorit de către alte partide.

  În mulţii mei ani de jurnalist am văzut că primarii au fost de-a lungul anilor prigoniţi fie de către o tabără politică, fie de către alta. Au fost trimise controale de toate felurile la primării (la Traian n-au găsit nimic nelalocul lui până acum, dovadă că s-a trecut la altceva), au fost târâţi primarii pe la Parchet şi prin instanţe, dar nu s-a mers niciodată aşa de departe ca în comuna Traian.

În ceea ce priveşte motivele de ceartă cu unii… şefi locali am aflat, din spusele localnicilor, că primarul are dreptate şi este de partea cetăţenilor.12

Motiv de ceartă. La solicitările exprese ale cetăţenilor, Marian Negrilă a luat atitudine privind fosta doctoriţă şi fosta asistentă din comună s-au îmbogăţit din bolile şi suferinţa oamenilor, i-au tratat cu lipsă de respect şi au tăiat reţete compensate de miliarde de lei. După cum am aflat, actualul medic de familie este un om serios, care are simţul răspunderii şi respectă jurământul lui Hipocrate.

Motiv de ceartă. Ciobanii au fost împiedicaţi să-şi mai bată joc de culturile oamenilor, pe care le-au devastat băgând oile să pască fără să le pese de munca lor.

Motiv de ceartă. Toate cadrele din învăţământ trebuie să aibă grijă de elevi, şi de cei bogaţi, şi de cei săraci, precum şi dacă sunt sau nu buni la învăţătură.

Motiv de ceartă. Poliţiştii tratează în zeflemea cetăţenii, nu se implică în rezolvarea infracţiunilor comise pe raza comunei şi sunt acuzaţi de localnici că doar se îmbogăţesc.8

Pe lângă faptul că primarul şi consilierii locali asigură, atât cât pot paza în comună, edilul acuză poliţiştii că nu-şi văd decât drepturile, nu şi obligaţiile:

„S-au furat 27 de cazane de cupru şi animale de la cetăţeni şi nu s-a soluţionat nici un caz. Îi chem să vină că se fură grâul, porumbul şi floarea- soarelui, dar spun că nu au competenţe. Spun că au statut de funcţionar, dar numai când au obligaţii, ca să stea 8 ore la program.

Când e vorba de drepturi, au şi soldă de grad şi de funcţie, adică sunt plutonieri ajutanţi, le trebuie bani şi de soldă şi de grad şi de funcţie.

Dar eu care am fost militar ştiu cum stau lucrurile. I-am spus domnului comisar şef Delibaşa Ion, şeful poliţiei la care este arondată comuna noastră, că dacă are patru oameni să organizeze lucrurile astfel încât la postul de poliţie să fie în fiecare noapte câte unul. Se întâmplă ceva, un incendiu, un accident sau moare cineva, că sunt cazuri. Se fură în câmp. Cum stăvilim? Mă duc eu şi fac de pază la intrările şi ieşirile din comună cu consilierii locali şi cu cetăţenii, iar tu militar stai acasă? Păi pentru ce mai eşti plătit, că eşti militar, nu salariat civil?!

Motiv de ceartă. Cu popii s-a certat că pun biruri (taxe) prea mari pentru cetăţeni şi pentru că la investiţia de 1,6 miliarde lei făcută la biserică nu se vede mare lucru, în loc de capelă este o şopru în paragină, dar banii au fost luaţi.

„Trebuie asigurată protecţia primarului!”

Vorbind despre cele întâmplate, cei pe care i-am intervievat, au spus că deşi pot fi mulţi supăraţi pe primar, ultimul atac asupra sa vine de la duşmanii din politică şi cer ca edilul Marian Negrilă să fie protejat de autorităţi, altele decât poliţia locală mituită de infractori.

17Viceprimarul comunei Traian,

Constantin Pârlogea:

„Este foarte rău ce s-a întâmplat şi indiferent, dacă cineva ar fi fost nemulţumit de ceva, nu aşa trebuia să procedeze. Nu credeam să se ajungă aşa departe cu lupta politică. Poate nici nu intram în politică, dacă ştiam că e murdară aşa.

   Am crezut că în campanie fiecare îşi face campania lui, după care ne vedem de treabă, toţi suntem prieteni, suntem vecini, facem treabă pentru comună. Se vede ce s-a făcut în toţi aceşti ani. Eu am avut conflicte cu adversarii politici doar în campanie, iar reproşurile lor nu sunt corecte, pentru că în comună s-au făcut multe lucruri bune.

 Poate nu s-au făcut câte s-au dorit, dar s-au făcut destule faţă de posibilităţile financiare, noi neavând nicio sursă de venit în afară de impozite şi taxe, şi faţă de alte comune. Cine a făcut aşa ceva, de a dat foc maşinii, nu e minte care a gândit, nici cine a pus la cale. Ăia nu sunt oameni care să gândească, sunt oameni cu capul sec”.

Dan Opriţa, localnică:16

„Îmi pare foarte rău de ce i s-a întâmplat domnului primar, pentru că nu merită să i se facă rău şi pentru cât de multe a făcut la noi în comună. Nu aveam nimic aici în comună, până să vină dânsul. Cine a apelat la dumnealui nu s-a putut să nu fie ajutat. Avem numai cuvinte de laudă despre dânsul. S-a mers prea departe cu ameninţările, că e prea cuminte ca om. Ăia care se bucură de ce i s-a întâmplat sunt d-ăia care nu fac nimic, stau pe la baruri şi noaptea se duc la furat. Poliţia nu face nimic, prind pă câte unu şi cică ăla face toate faptele, da’ pă lângă acela poate mai sunt mai mulţi. Îi mânjesc cu una, cu alta şi nu fac nimic”.

     Jane Almăjanu consilier local PNL:

15

„Domnul primar vine de la armată şi are pretenţii: toată lumea să-şi facă treaba!

De ce nu se ceartă domnul primar decât numai cu învăţătorii, cu preoţii, cu doctorii şi nu se ceartă cu oamenii de rând?

Unde sunt goluri în activitate, acolo se ceartă.

Are şi pretenţii dar şi oamenii se duc şi i se plâng. Oficialităţile noastre sunt învăţate să-şi facă treaba mai aşa, cu primarul ar vrea să stea eventual şi la băut, ceea ce nu e cazul. Şi de aici se iscă multe, dacă primarul îi verifică mereu. Eu nu cred că duşmanii duşmani au dat ei foc cu mâna lor, au pus pe alţii, bineînţeles.

Pot să fie şi cei implicaţi politic, pot să fie hoţii de pe câmp, pot să fie ciobanii, pentru că în primăvară au băgat cele peste 500 de oi de au păscut tot grâul oamenilor, iar oamenii veneau la primărie, fiindcă poliţiştii nu veneau sau nu veneau la timp. Ca să-i facă să plece a trebuit să cheme primarul poliţia şi jandarmii. Unul ne-a dat şi-n judecată, cum că s-ar fi speriat copilul.

Dar nu mi se pare normal ca lupta politică să ajungă aşa departe. Ce ameninţare mai mare ar putea primi primarul după ce i-au distrus floarea-soarelui, i-au dat foc la grâu, i-au tăiat cauciucurile la maşină, i-au dat foc la maşină? Mai aveau să-i dea cu bâta-n cap!

Aici nu mai sunt partide politice sunt doar PSD şi PNL. La toate alegerile, de când a candidat domnul primar, ei au luat toţi 300 de voturi, iar domnul primar a luat singur şi 1450 de voturi.

Acum dacă legea este că primarul iese din primul tur, ei ştiind că n-au nicio şansă au trecut la d’ăstea, de-acum, înainte de alegeri cu un an.

 Dar e şi vina domnului primar pentru ce i se întâmplă. Dacă n-a vrut să treacă la PSD, n-a vrut „să dezerteze”, că e militar!

 

Ion Marin Pârlogea, fost marinar (care are experienţa de a conduce un vas de cursă lungă şi care a fost atacat şi bătut de nişte indivizi din comună, nedescoperiţi de peste 20 de ani de poliţiştii locali):11

„Vor să-i ia puterea primarului, însă puterea se ia prin oameni. Dar primarul e foarte iubit în comună, e un om de elită, e băiat bun. E un om de nota zece, mie-mi vine să plâng când mă gândesc. Chiar aşa, dom’ne, să-i dea foc la maşină? Dacă era în maşină era mort şi primarul şi familia lui. Păi, aşa iei pu-terea ca primar?

 Puterea o iei prin oameni, trebuie să arăţi că ai o coloană vertebrală, trebuie să arăţi că eşti mai pregătit decât primarul de acum. Aşa se rezolvă lucrurile, să-i dai foc primarului?

Să ştiţi că sunt câţiva în comună care stau la cârciumă şi se bucură şi râd de răul primarului.

1Poliţiştii sunt mânjiţi, care au bani le dau, le dau brânză sau altceva şi bagă pe câte unu că e prost. Să schimbe poliţiştii că sunt mafioţi. Îşi cumpără maşini de lux în doi- trei ani şi pleacă, se mută, da’ după ce-şi fac suma lor. Nu-şi fac datoria. Dacă e un om mai amărât nici nu-l bagă în seamă.

Trebuie pusă protecţie domnului primar! În numele comunei rugăm foarte mult să se ia măsuri pentru primar şi familia lui, că oamenii ăştia sunt puşi pe el şi este în pericol. Nu vrem să vină cine ştie ce jigodie în locul dumnealui şi să distrugă ce a făcut.

Daniela DENGHEL

––––––––––––––––––––––––––-

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a inaugurat un şantier la Piatra-Olt

 

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a fost prezent zilele trecute, la Piatra- Olt, unde a luat parte la deschiderea oficială a şantierului unei investiţii în valoare de 18,2 milioane de lei. În oraşul cu 6500 de locuitori, în care sunt foarte puţine oferte de lucru pentru cetăţeni, se vor crea 500 de locuri de muncă până la sfârşitul acestui an.

DSC02831 bs

La eveniment au participat primarul oraşului Piatra Olt,Tudor Udrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, parlamentarii de Olt- Florin Iordache (deputat)şi Mihai Niţă (senator), reprezentantul Prolyte Products România, Mihai Hlihor, precum şi angajaţi ai instituţiilor publice din oraş.

Investiţia va fi făcută de către Litestructures, care este un furnizor internaţional de top de produse metalice pentru construcţii şi care este membră a Grupului Prolyte, producător olandez de echipamente pentru organizarea de evenimente.

Litestructures produce deja la Slatina şi va face şi la Piatra-Olt structuri uşoare din aluminiu pentru evenimente artistice (scene modulare) şi alte structuri din profile de aluminiu sudat (de exemplu, padocuri pentru Formula 1). Scenele pe care s-au desfăşurat concursul Eurovision şi concertele artiştilor Andre Rieu şi Robbie Williams au fost produse la Slatina.ministrul Economiei la Piatra Olt iunie 2015 055

La Piatra-Olt se va construi, pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, în zona învecinată cu fosta CAP (Cooperativa Agricolă de Producţie) a localităţii, o fabrică ce se va inaugura în luna octombrie, în prima fază fiind angajaţi 120 de lucrători, urmând ca până la sfârşitul anului să fie angajaţi până la 500 de muncitori.

Investiţia se realizează cu bani din bugetul companiei, din totalul de peste 18 milioane de lei aproape un million de lei fiind ajutorul oferit de către Guvernul României şi 5,4 milioane de lei fonduri structurale europene.

Ministrul Mihai Tudose, care a vizitat mai întâi noua hală de producţie a TMK Artrom, s-a declarat încântat de avântul pe care l-a luat economia în judeţul Olt, fapt care ajută foarte mult economia şi statul român, şi a precizat că este important ca autorităţile şi guvernul să acorde sprijin celor care doresc să investească în ţara noastră.

Preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu a afirmat că, pentru a ne dezvolta ca judeţ, ca ţară, avem nevoie de investitori şi a confirmat deschiderea cu care va acorda şi pe viitor sprijin celor care doresc să investească în judeţul Olt.

ministrul Economiei la Piatra Olt iunie 2015 019Edilul oraşului, Tudor Udrescu, s-a bucurat cel mai mult de această investiţie, despre care a spus că înseamnă foarte mult atât pentru administraţa locală, prin colectarea fondurilor la bugetul local, cât şi prin crearea locurilor de muncă ce vor ridica nivelul de trai al cetăţenilor.

De asemenea, investitorul a luat în calcul faptul că la Piatra-Olt există un nod de cale ferată şi acest lucru va ajuta pe viitor la transportul produselor, pentru că transportul rutier va deveni o problemă de mediu, lucru care va conduce la revitalizarea depoului CFR local.

Daniela DENGHEL

––––––––––––––––––––––––––-

Ambasadorul Danemarcei, Excelenţa Sa, domnul Karsten Vagn Nielsen, s-a întâlnit cu Paul Stănescu

 

Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, a primit, zilele trecute, la sediul instituţiei pe care o conduce, vizita oficială a Excelenţei Sale Ambasadorul Regatului Danemarcei în România, domnul  Karsten Vagn Nielsen. Înaltul official a fost însoţit de o delegaţie alcătuită din şase membri, reprezentanţi ai DCH International, Denmark şi ai Premium Porc Group, România.22


DCH International operează în România, sub numele de Premium Porc Group, din 2006, iar în judeţul Olt, din 2013, prin preluarea unei ferme din Negreni, în care a investit peste patru milioane de euro pentru retehnologizare.

DSC_5735 2- 2 bs

Reprezentanţii DCH International şi-au dorit, prin această vizită, reconfirmarea bunelor relaţii cu autorităţile locale şi păstrarea unei legături permanente cu acestea, având în vedere că îşi doresc să investească în judeţul Olt pe termen lung.

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, şi-a arătat deschiderea şi susţinerea faţă de investiţiile firmei DCH International şi ale altor firme daneze interesate să investească în judeţul Olt.

De asemenea, la începutul acestei săptămâni, preşedintele Consiliului Judeţean Olt a avut o nouă întâlnire cu directorul SC FUJIKURA ROMÂNIA SRL, care s-a arătat interest să investească aproximativ opt milioane de euro în deschiderea unei fabrici în judeţul Olt- investiţie care va genera în jur de 1000 de locuri de muncă.DSC_5802 bs

În acest sens, preşedintele Consiliului Judeţean Olt şi Mike Campan, directorul SC FUJIKURA ROMÂNIA SRL, au mers în localităţile Balş şi Corabia, în vederea identificarii unei locaţii optime pentru investiţia propusă şi pentru a discuta cu autorităţile locale despre acordarea unor facilităţi pentru deschiderea noii fabrici.

Lasă un răspuns